LENNIKenaar ontevreden over vernieuwd centrum

C21

LENNIKenaar ontevreden over vernieuwd centrum

Editiepajot_lennik_onderzoek_cdenv_foto_nando_hemelinckx__2_
Fonteinen op de vernieuwde markt. - Foto Nando Hemelinckx.
 
Editiepajot_lennik_onderzoek_cdenv_foto_nando_hemelinckx
Onnodige éénrichting aan Blok Ter Vaart. - Foto Nando Hemelinckx.
Editiepajot_lennik_onderzoek_cdenv_foto_nando_hemelinckx__1_
Fietssuggestiestrook en ontbreken van zebrapad aan de scholen. - Foto Nando Hemelinckx.
 

De afgelopen weken peilde cd&v – Lennik naar de tevredenheid bij de Lennikse bevolking omtrent de herinrichting van het vernieuwde centrum. Meer dan 150 schriftelijke reacties, een 300 tal via de website en heel wat korte reacties per e-mail leidde tot de constatering dat amper 10% van de deelnemers beweert echt tevreden te zijn over het eindresultaat.

Heidi Elpers (fractieleider cd&v): “Het is opmerkelijk dat wat wij reeds aankaartten voor de start van de werken, nu ook door het overgrote deel van de Lennikenaren geconstateerd wordt. Het was en is nog steeds onze taak om naar onze inwoners te luisteren en hen de kans te geven zo actief mogelijk deel te nemen aan het beleid. Als oppositiepartij ligt dit uiteraard moeilijker, maar wij trachten toch een voorbeeld te stellen voor de huidige meerderheid, door ook met dit initiatief naar de echte mening van de bevolking te luisteren.

Bij heel wat mensen is de inspraak die zij gekregen hebben voor en tijdens de werken dan ook een grote bron van ergernis. Verder valt de ontevredenheid i.v.m. de veiligheid van de zwakke weggebruiker en de fietssuggestiestroken op. Ook over de herinrichting van het Masiusplein, de onnodige eenrichtingsstraten en de plannen voor het betalend parkeren zijn heel wat mensen niet te spreken. Anderzijds reageert men positief over de invoering van de zone 30 en de verfraaiing van het kerkhof. De talrijke vragen die ons bereiken omtrent de kostprijs zijn wij aan het bekijken en zullen we zo snel mogelijk bekendmaken evenals de verbetering die nu nog mogelijk zijn. Of de meerderheid hier oren zal naar hebben is een andere vraag natuurlijk.”

Lees de volledige samenvatting in de brochure Echo's maart/april of op www.cdenv-lennik.be .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 apr 2009
Nando Hemelinckx
Nando Hemelinckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief