LENNIK - Erfgoeddag in het kasteel van Gaasbeek

C21

LENNIK - Erfgoeddag in het kasteel van Gaasbeek

Editiepajot_kasteel_van_gaasbeek_foto_kvg
Het wondermooie kasteel van Gaasbeek. Foto KVG.
 

Erfgoeddag, zondag 26 april,  staat dit jaar in het teken van vriendschap, een inspirerend thema voor het Kasteel van Gaasbeek. De tentoonstelling Paul & Cie belicht de figuur van Paul Arconati (1754-1821), een van de meest excentrieke bewoners van het kasteel.

Er wordt dieper ingegaan op zijn legendarische Napoleonidolatrie, waar niet alleen de triomfboog in het park vandaag nog van getuigt, maar ook een schitterende snuifdoos die hij van Napoleon ‘himself’ kreeg. Speciaal voor deze gelegenheid wordt ook een ander relatiegeschenk terug naar het Kasteel van Gaasbeek gehaald, m.n. de prachtige klok die Paul liet maken voor de Turkse sultan Selim III. Paul zorgde ook voor legendarisch entertainment voor zijn gasten met Turkse gewaden, tulbanden en kromzwaarden …

Naar aanleiding van deze tentoonstelling wordt er een ‘doeboekje’ voor kinderen gemaakt dat hen op een verrassende manier onderdompelt in de curieuze wereld van Paul Arconati. Ons Educateam zal die dag ook op post zijn.

Omdat vriendschap niet alleen eeuwenoud, maar ook springlevend is, bieden we in het Barokpaviljoen een podium aan enthousiaste voordragers die graag eigen schrijfsels of bestaande poëzie / proza aan de wereld kwijt willen. Ook kinderen zijn zéér welkom op ons podium en krijgen een leuke attentie.

We zijn verheugd Peter Holvoet-Hanssen om 16 uur op onze gedichtenmarathon te mogen verwelkomen. Als een troubadour voert Holvoet-Hanssen zijn publiek mee op een betoverende reis doorheen zijn poëzie – met eerbetoon aan oude meesters. Het wordt ongetwijfeld een adembenemende poëzievoorstelling, van intiem tot theaterzaalmuzikaal.

Laat je na een inspirerend bezoek volledig onderdompelen in de Oosterse sfeer van ons Turks café: geniet van Turkse lekkernijen in een kleurrijk decor met oriëntaalse muziek!

Praktisch:

-Zondag 26 april van 10 tot 18u (laatste bezoek om 17u), toegang gratis

-Kasteel van Gaasbeek, Kasteelstraat 40 in 1750 Gaasbeek, www.kasteelvangaasbeek.be

-Meer informatie over dit persbericht en afbeeldingen: Marieke Debeuckelaere, 02-531 01 45 of marieke.debeuckelaere@cjsm.vlaanderen.be

Of www.kasteelvangaasbeek.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 apr 2009
Gerrit Achterland
KVG
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief