LENNIK - Succesvol weekend Judoclub Lennik, jeugd behaald mooie resultaten op verschillende toernooien

C21

LENNIK - Succesvol weekend Judoclub Lennik, jeugd behaald mooie resultaten op verschillende toernooien

Img_20190429_211403
Aspirant-initiator Sofie Van de Putte als wedstrijdcoach tussen de pupillen U11 van Judoclub Lennik (Sasja Azzabi, Lila Maréchal, Noah Henssens, Pepijn Van Houdenhove en Enrique Wijns)
 
Sofie-1-1024x675
U18 Sofie Van de Putte (1e dan) op het podium 6e Open Bekers Gent
 

Op zondag 28 april trokken de pumi’s (pupillen U11 en miniemen U13) naar Tienen voor de 5e provinciale ontmoeting van Vlaams-Brabant. Wim Snauwaert (U21) en voormalig Belgisch jeugdkampioene Sofie Van de Putte (U18) trokken naar Gent voor het 6e Open Bekers judotoernooi. Het werd een mooi judoweekend voor de club uit Lennik.

 

6e Open Bekers Gent betekent nieuwe start voor Wim Snauwaert.

Dat Wim Snauwaert voor het eerst sinds lang weer op de wedstrijdmat stond, bleek bij het eerste gevecht waarbij hij snel het onderspit moest delven. Maar vanaf dan

 

had hij de smaak te pakken. De volgende gevechten hield hij langer stand. Wim kon 1 gevecht winnend afsluiten en eindigde zo 3e in z’n poule.

 

Daarna was Sofie Van de Putte aan de beurt. Zij komt dit jaar voor het eerst in U18 uit. Twee maal winst en één verliespartij brachten haar in de finaleronde. Na een vrijstelling in het eerste gevecht, verloor ze haar kamp tegen de latere winnares van dit tornooi. Dit leverde haar een heel mooie derde plaats op.

 

Pupillen en miniemen verzamelen verschillende podiumplaatsen.

Met 10 op 18 gewonnen kampen tijdens de jeugdontmoeting in Tienen trekken de Lennikse kinderen de lijn van eerdere toernooien door. Vooral Sasja Azzabi blonk uit door al haar kampen zeer dominant te winnen. Lila Maréchal had het moeilijker in haar poule en werd 4e. Bij de jongens, die allen een sterke ranking hebben in Vlaams-Brabant, werden ook mooie resultaten neergezet. Zowel Noah Henssens als Tamim Azzabi en Pepijn Van Houdenhove wonnen op één na al hun kampen op overtuigende wijze. Zij werden gedeeld eerste of tweede van hun respectieve poule. Enrique Wijns die pas sinds dit jaar deelneemt aan toernooien won verdiend één van z’n drie kampen en bekleedde de 3e plaats in z’n poule.

 

Belgisch jeugdkampioene als coach van de pupillen en miniemen
Aspirant-initiator en U18 Sofie Van de Putte (1e dan en voormalig Belgisch kampioene U15) trad in Tienen op als coach van de kinderen. “Het is toch een verschil hoor, zelf op de mat staan tegenover coachen”, aldus Sofie Van de Putte. “Maar het is fijn om deze jonge judoka’s aanwijzingen te geven. Vooral na de kamp overlopen we kort het gevecht even. Daar halen ze de nodige inspiratie uit voor hun volgende kamp. En zelf steek ik er ook wel wat over op”, besluit Sofie nog. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief