Jeugd Judoclub LENNIK kaapt hoofdprijzen weg op beker der Kempen in Herentals en op Calandro Cup in Kapelle-Op-Den-Bos

C21

Jeugd Judoclub LENNIK kaapt hoofdprijzen weg op beker der Kempen in Herentals en op Calandro Cup in Kapelle-Op-Den-Bos

Sofie_van_de_putte_beker_der_kempen_11052019
U18 Sofie Vandeputte (1e dan) op het podium “Beker der Kempen” te Herentals op 11/05/2019
 
Amy_renders_beker_der_kempen_11052019
U15 Amy Renders op het podium “Beker der Kempen” te Herentals op 11/05/2019
 
U9_lennik_winst_calandro_cup_kapelle_op_den_bos_11052019
U9 Lennik op de Calandro Cup te Kapelle-op-den-Bos op 11/05/2019 met Chaer Yemlahi Ranya, Elknani Kenza, Henssens Seth, Kestemont Ward, Keulemans Mats, Ysebaert Simon, Spapens Thor, Seghers Xander, Samy Rayane, Samy Magdy, Rooseleer Tom, Motmans Djack en trainer Renaud Henssens
 
U11_calandro_cup_12052019
U11 Lennik op de Calandro Cup te Kapelle-op-den-Bos op 12/05/2019 met Enrique Wijns, Pepijn Van Houdenhove, Noah Henssens, begeleider Maarten Van Houdenhove en Trainer Renaud Henssens
 

De jeugd van Judoclub Lennik gooide opnieuw hoge ogen op verschillende tornooien. Zo won Sofie Van De Putte op zaterdag 11/05/2019 het sterk bezette ‘Beker der Kempen’-tornooi in Herentals. Tegelijkertijd brachten de U9 de toernooibeker van de Calandro Cup in Kapelle-op-den-Bos naar Lennik. En dit bij hun allereerste tornooideelname. En zondag 12/05/2019 wonnen de Lennikse pupillen U11 zowat al hun kampen op diezelfde Calandro Cup.

 

Sofie Van De Putte trad op zaterdag 11/05/2019 aan bij de U18 op het ‘Beker der Kempen’-tornooi in Herentals. Terwijl ze dit jaar de overstap maakte van U15 naar U18 toont Sofie meteen waarom ze Belgisch kampioene was in die categorie. In een poule met 5 veegt Sofie (zwarte gordel, 1e dan) zowat de mat aan met al haar opponenten. Vier maal overtuigend winst met ippon zorgt voor een logische tornooiwinst. Eerder op de dag haalde Amy Renders er een mooie derde plaats bij de U15. Wim Snauwaert, die sinds kort terug op de tatami staat, behaalde er een vijfde plaats bij de U21 heren. 

 

Jeugd Judoclub Lennik schittert op Calandro Cup in Kapelle-op-den-Bos
De jongste judoka’s, de U9, proefden voor het allereerst van wedstrijdjudo. Met 12 enthousiaste kinderen trok Judoclub Lennik op zaterdag 11/05/2019 naar Kapelle-op-den-Bos voor de Calandro Cup. Dit tornooi maakt deel uit van de Jeugdtrofee Vlaams-Brabant. Hoofdtrainer Jan Van Holder (5e dan): “De doelstelling was in de eerste plaats kennismaken met de wedstrijdregels en arbitrage. Want naast het sportieve gelden er ook gedragsregels en formaliteiten op zo’n tornooi”. De kleinste judoka’s uit Lennik deden het evenwel bijzonder goed. “Onze 12 judoka’s die aantraden in het U9-tornooi haalden zowaar de meeste overwinningen van alle deelnemende clubs, en wonnen de tornooibeker”, aldus een fiere Van Holder.

 

Pupillen Lennik winnen zowat al hun kampen op Calandro cup
Zondag 12/05 was het dan de beurt aan de pupillen U11.  Lennik nam ditmaal met een kleine ploeg van 4 judoka’s deel. Trainer Renaud Henssens (1e dan) was evenwel onder de indruk van z’n pupillen: “Ik heb combinatiejudo gezien bij alle vier, aanvallen met rechts en links en echt mooie worpen. Binnen deze leeftijdscategorie zie je dat niet zoveel. Het niveau van onze ploeg was echt hoogstaand”. De pupillen wonnen zomaar even 9 van hun 11 kampen. Zowel Pepijn Van Houdenhove als Noah Henssens wonnen al hun kampen op voortreffelijke wijze met ippon en werden dan ook eerste in hun wedstrijdpoules. Enrique Wijns bij de jongens en Saja Azzabi bij de meisjes werden heel knap tweede na 2 van de 3 gewonnen kampen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief