LENNIK enthousiaste winnaar van provinciaal kunstwerk

C21

LENNIK enthousiaste winnaar van provinciaal kunstwerk

Editiepajot_lennik_monument_1_gr_foto_merckx
LENNIK is er klaar voor. Dat bewijzen de foto's. (Foto's Felix Merckx)
 
Editiepajot_lennik_monument_1_kl_foto_merckx
Editiepajot_lennik_monument_2kl_foto_merckx
Editiepajot_lennik_monument_2_gr_foto_merckx
 
Editiepajot_lennik_monument_3_kl_foto_merckx
Editiepajot_lennik_monument_4_kl_foto_merckx
Editiepajot_lennik_monument_3gr_foto_merckx
 
Lennik1
Lennik2
 

Zodra de gedeputeerde van cultuur, in de Radio 2-uitzending de winnaar van de provinciale wedstrijd bekendmaakte, barstte onder Lennikenaren de vreugde uit. Het gewonnen kunstwerk “Dansant” bestaat uit drie kegelvormige figuren van elk ongeveer 1,5 m hoog, geïnspireerd op Bruegels dansende boerenmeisjes met openwaaiende rokken. Het kunstwerk wordt momenteel nog afgewerkt.

De plaatsing van het kunstwerk komt op een nog af te spreken tijdstip, op het rustige grasplein aan de kerk in Lennik-centrum, vlakbij de levendige Markt. Bij die gelegenheid zal er, met steun van de Provincie, ook nog een groot feest komen.

Enkele reacties die we noteerden in Lennik :
“Wij wilden het écht, en hebben ons met de werkgroep hard ingezet. Onze gemeente scoorde dan ook goed in alle onderdelen: het dossier met een sterke motivatie en een ideale inplanting charmeerde de vakjury, en de radiojury was onder de indruk van de Lennikse radio-opdrachten: een themalied, een gerechtje en een pleidooi, maar ook sfeer en festiviteiten in de gemeente. We zijn fier!”, zei Cultuurschepen De Cuyper.

Cultuurambtenaar Deborah Jacobs kon haar ogen bijna niet geloven: “Het volksfeest op donderdag, bracht een enorme toeloop op de Markt. In de namiddag dansten er al honderden kinderen. Vanaf 17 u gingen ook de bar en het zonovergoten reuzenterras open. Wie eerst langsging in ons stemlokaal, kon dan aanschuiven aan het gesmaakte breugelbuffet. De 500 porties en voorproefjes van het nieuwe taartje “Dansantje” waren al snel op! Om 19 u gaf Willy Sommers dan nog een optreden voor de volgelopen Markt, en hij zong ook het wedstrijdlied Laat Dansant in je hart, met steun van een 80-koppig kinderkoor. De sfeer was formidabel, en het feest is nog uitgelopen!”.

Kunstenraad-medewerker Wim Durang was de hele dag actief in het stemlokaal: “Dit infopunt was een goed idee. Veel mensen wilden absoluut ook stemmen voor Lennik, maar wisten niet altijd goed hoe een SMS te sturen of hoe de stemprocedure op internet te doorlopen. Wij vonden dat hun stem ook moest meetellen, vandaar onze hulp in het gemeentehuis. De belangstelling en het enthousiasme waren ontroerend! “Kunst op komst” heeft Lennik weer een beetje dichter bijeen gebracht!”

Cultuurraadvoorzitster Godelieve Eeckhout is gelukkig. Ze bedacht ook zelf het Dansantje, en stelde vast dat het erg in de smaak valt: “Met medewerking van onze bakkers willen we dit taartje voortaan in de winkels aanbieden als Lennikse specialiteit. Ik wil iedereen bedanken die ons tot deze overwinning gebracht heeft: onze organiserende Kunstendeelraad en de dienst Vrije Tijd, met de steun van het ganse gemeentebestuur en gemeentepersoneel, maar ook van vele vrijwilligers en verenigingen! Ook de Lennikse Gronckelman heeft zijn beste beentje voorgezet. En natuurlijk de vele stemmers : allemaal bedankt!”

In Lennik is het spandoek “Kunst op komst” niet langer een hoop, maar een zekerheid.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mei 2009
EP
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2024
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief