LENNIK - Gaasbeek wil het mooiste dorp worden

C21

LENNIK - Gaasbeek wil het mooiste dorp worden

Lennik_mooiste_dorp_
 
Gaasbeek_mooiste_dorp_fly
 

Midden april start de grote finale van de verkiezing van het "Mooiste Dorp van Vlaanderen". Gaasbeek zit in de top 15. De kans om de felbegeerde titel van "Het Mooiste Dorp" in de wacht te slepen, ligt binnen handbereik. De gemeente Lennik zet een laatste offensief in en bewijst dat Gaasbeek deze erkenning waard is.

Gaasbeek wordt in Vlaanderen Vakantieland voorgesteld op zaterdag 26 april. De dag van de uitzending is meteen ook de eerste dag waarop de kijkers kunnen stemmen voor hun dorp.

Gaasbeek wil winnen. Het gemeentebestuur ontwierp 8.000 flyers, 100 affiches en 12 banners rond “Het Mooiste Dorp”. Deze zijn vanaf nu beschikbaar en worden verdeeld op de markten, eetfestijnen, scholen…. De achterzijde het gemeentelijke informatieblad krijgt een Mooiste Dorp-kleedje aangemeten zodat de inwoners weten wat en hoe. Via een uitneembare poster hoopt het gemeentebestuur zoveel mogelijk Lennikenaren te motiveren om de actie via het eigen raam kenbaar te maken. Het Mooiste Dorp moet opvallen in het straatbeeld. De informatie over Het Mooiste Dorp wordt ook verspreid via de nieuwsbrieven van de gemeente Lennik en het kasteel van Gaasbeek. Zo ontvangen 5.500 mensen de informatie in hun mailbox. De voorzitter van de cultuurraad, Godelieve Eeckhout, kwam met het idee om een postzegel te laten ontwerpen van het kasteel van Gaasbeek en de gespierde achterkant van het Brabantse trekpaard. De postzegel is in het gemeentehuis te koop vanaf maandag 24 maart. Momenteel zijn er 10.000 postzegels in de maak. Kettingmails moeten ervoor zorgen dat het nieuws zich als een lopend vuurtje verspreidt. Ook de website www.lennik.be is gewijd aan de campagne.Provincie zet 3 dorpen uit Vlaams-Brabant in de kijker in De Vlaamse Brabander (mei 2008), de Passe-Partout en De Zondag.

Stemmen via e-mail en sms
Op het Gaasbeekse dorpsplein, in de pastorie en de O.L.V.-kerk vindt het Weekend van de Amateurkunsten plaats. Op zaterdag 26 en zondag 27 april kunt u op deze locaties 21 hapjes uit de “Wereldkeuken” proeven. Hiervoor wordt een bijdrage van 50 cent gevraagd. Wie echter kan aantonen dat hij/zij gestemd heeft voor Gaasbeek kan genieten van “gratis” proevertjes.

Op de rommelmarkt en de boerenmarkt staat een laptop opgesteld. Voorbijgangers kunnen via deze weg hun stem ter plaatse uitbrengen. Ook vrijwilligers trekken op pad en motiveren bezoekers van o.a. het kasteel om te stemmen.

De Lennikse Gronckelman zorgt voor de verspreiding van het Mooiste Dorp-nieuws. Zijn stem zal “overal” weerklinken: op de markt, tijdens eetfestijnen, in het kasteeldomein…

Kindertekeningen tonen Gaasbeek
Ongeveer 1.000 kleuters en lagere schoolkinderen krijgen in de komende weken bericht om een mooie tekening over Gaasbeek te maken. Deze worden tijdens het Weekend van de Amateurkunsten tentoongesteld op het dorpsplein van Gaasbeek. De mooiste tekeningen vallen in de prijzen.

De Lennikse gidsen staan klaar om een wandeling te begeleiden doorheen het Gaasbeekse landschap. De tocht van ongeveer 6 km. start om 14 uur op het dorpsplein van Gaasbeek.

Deborah Jacobs van de Dienst Vrije Tijd helpt u graag op weg. Contact opnemen via 02/531.02.05. of deborah.jacobs@lennik.be volstaat.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mrt 2008
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2024
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief