Expo‘Erfgoeddag maakt school in bibliotheek LENNIK tot einde juni

C21

Expo‘Erfgoeddag maakt school in bibliotheek LENNIK tot einde juni

Img_20220426_130935
 

 Graag zetten we samen met jou in de kijker dat we de expo ‘Erfgoeddag maakt school!’ in bibliotheek Lennik verlengen. 

Tijdens de afgelopen editie van erfgoeddag werd het erfgoed van het schoolleven en – verleden in de schijnwerper gezet. Met medewerking van de Andreas Masiuskring,  het Lenniks archief en oud-leerkracht Felix Vandergoten werd een kleine expo ingericht met foto’s en schoolmateriaal van destijds. De oude jongensschool van Sint-Martens-Lennik kwam zo een beetje terug tot leven.

 

Een 150-tal Lennikse lagere schoolkinderen koppelden hun bibliotheekbezoekje al aan een snuistermoment in het oude klasje. Foto’s bekijken, door oude boekjes en schoolmateriaal snuffelen, eens aan een oude lessenaar gaan zitten, luisteren naar de uitleg van de bibliothecaris,… Het wekte de nieuwsgierigheid van de kinderen en gaf stof tot gesprek over het schoolgebeuren van destijds. Maar ook voor volwassenen zijn er interessante dingen te zien.

 

Om meer geïnteresseerden de kans te bieden om langs te komen, verlengen we de expo tot eind juni. Iedereen is dus nog welkom om een kijkje te nemen, tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mei 2023

archief