Gronckel-bieren uit EIZERINGEN winnen vier medailles op internationaal bierconcours in Coimbra

C21

Gronckel-bieren uit EIZERINGEN winnen vier medailles op internationaal bierconcours in Coimbra

1160x-2
 

Het Pajottenland scoort de voorbije dagen goed op het Iberisch schiereiland. Terwijl Remco Evenepoel uit Schepdaal op koers ligt om de eindzege te pakken in de Vuelta, zette het Pajotse brouwersduo van Vrijstaat Vanmol uit het nabijgelegen Eizeringen met de Gronckel-bieren een heel mooi resultaat neer op de iBEERian Awards 2022.

Erwin Vanmol (55) en Jan Panneels (21) zonden enkele weken geleden hun Gronckel-brouwsels naar de universiteitsstad Coimbra. Daar werden de bieren door een internationale vakjury beoordeeld. Gisteravond vond de prijsuitreiking plaats. Alle Gronckel-bieren werden bekroond. Gronckel Blond won het goud in de felbevochten categorie ‘Belgian Blonde Ale’, Gronckel Quadrupel pakte een zilveren medaille, en zowel de Gronckel Tripel als Janimal werden beloond met een bronzen plak.

Eerder dit jaar won Vrijstaat Vanmol al awards op de internationale bierwedstrijden van Lyon en Frankfurt. Daar vielen Jan en Erwin in de prijzen met onder andere hun rode bier 'Bloedarend'.

De naam 'Gronckel' verwijst naar Frans Jozef De Gronckel (1816-1871), een advocaat en woordkunstenaar uit Lennik die de streek tussen Zenne en Dender de naam 'Pajottenland' gaf.

Vrijstaat Vanmol werd in mei 2016 opgericht door cartoonist Erwin Vanmol. Al gauw kwam de toen 15-jarige Jan Panneels hem regelmatig een handje helpen. Een jaar later werden ze vennoten.

Het Gronckel-assortiment omvat op dit ogenblik de Blond, de Tripel, de Quadrupel en de Janimal. Daarnaast brouwen Jan en Erwin ook zogenaamde Belgian Raw Ales, zoals de Bloedarend en de Nørse Man. De Gronckel-bieren zijn vlot verkrijgbaar in de betere cafés, drankenhandels en buurtsupermarkten van het Pajottenland.

www.ibeerianawards.pt ​
www.gronckel.be
www.vrijstaat.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 sep 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 20 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief