LENNIK - Eigenaar laat filmpje maken om uitbater te vinden voor authentieke ‘Hoeveherberg Klosken

C21

LENNIK - Eigenaar laat filmpje maken om uitbater te vinden voor authentieke ‘Hoeveherberg Klosken

Img_4420
 
Img_4377
 

Jan Leyssens is op zoek naar professionele uitbaters voor het befaamde historische café-restaurant in het centrum van Sint-Martens-Lennik. Het moeten dynamische ondernemers zijn, met een oog voor de streek, die ook open staan voor culturele activiteiten. Alle accommodatie is aanwezig om van start te gaan. Maar toch verloopt de zoektocht naar geschikte uitbaters niet zo vlot. Hij laat daarom en filmpje maken.

 

Jan Leyssens zoekt al een tijdje nieuwe uitbaters. Corona en de huidige energiecrisis maken het er niet gemakkelijker op. Er boden zich al enkele kandidaten aan maar die voldeden niet aan de specifieke voorwaarden of haakten af door de corona-perikelen.

 

Om meer aandacht te trekken op zijn unieke horecazaak besloot Jan Leyssens een ludieke video te laten maken. Hij deed daarvoor een beroep op artiest en auteur Walter Evenepoel, die het scenario schreef. Arjen Geerts (animator en maker van o.a. Den Babbelaar) staat achter de camera en zorgt voor de montage. Twee heel knappe acteurs Kaatje Rossignol en Roeland Sluys spelen de hoofdrollen, bijgestaan door een schare figuranten. Ook de befaamde dichter Ivo Van Strijtem werkte mee. In bijlage enkele foto’s.

 

Gered van afbraak

In 2006 stond Sint-Martens-Lennik in rep en roer. Een projectontwikkelaar wilde de hoeveherberg ‘Klosken’, het oudste café van Lennik, gewoon afbreken om er appartementen op te zetten. Maar dat was zonder Jan Leyssens gerekend, die de historische hoeve kocht en ze  grondig restaureerde. Hij breidde het dorpscafé uit met een stemmig restaurant en keuken.

‘Klosken’ heeft als authentieke hoeveherberg alle troeven om opnieuw een bloeiende horecazaak te worden. “In de herberg zet je echt meer dan een stap in de geschiedenis van de streek. Aan de Leuvense stoof kan je bijpraten bij een geuze, kriek of andere dorstlessende dranken. De verbruikszaal is deels ondergebracht in de vroegere slaapkamer van de boer en in de oude stal. Verder is er nog een grote opslagruimte met mezzanine, die later kan ingericht worden tot feestzaal”, legt Jan Leyssens uit. “Ook werd de oude bakoven van ‘Klosken bruud’ volledig gerestaureerd en kan er opnieuw het lekkerste brood op hout gebakken worden.”

 

Geen investering nodig

De Lennikenaar is op zoek naar nieuwe en geschikte uitbaters, die onmiddellijk aan de slag kunnen, want ze krijgen een volledig uitgerust café-restaurant ter beschikking. “Ze kunnen werken in een volledige en nieuwe professionele keuken en alle gebruiksvoorwerpen voor het café-restaurant, zoals borden, glazen enz. , zijn aanwezig. Het stemmige terras is voorzien van tafels, stoelen en parasols. Achter het gebouw ligt er een grote eigen parking.”, weet Leyssens.

Cultuur en streek

“We geven de voorkeur aan een koppel uit het Pajottenland om de zaak uit te baten. Sint-Martens-Lennik is nog één van de weinige dorpen met zo’n historische hoeveherberg. Ze moeten een hart voor de streek hebben en regelmatig culturele activiteiten opzetten zoals tentoonstellingen en kleine optreden. Op die manier kan ‘Klosken’ opnieuw het kloppend hart van Sint-Martens-Lennik en omstreken worden”, gaat Leyssens verder.

 

Team

Volgens Leyssens wordt deze potentiële horecazaak best gerund door een koppel of twee partners. “Eén van hen kan de keuken runnen terwijl de andere de zaal coördineert. Dat is volgens ons de beste manier om een horecazaak rendabel te maken. De nieuwe uitbaters moeten zeer weinig investeren omdat alles  aanwezig is om te starten. De goede faam van  ‘Klosken’ zal er voor zorgen dat het cliënteel weer snel de weg zal vinden”, zegt Leyssens.

 

Pajottenland is in!

“Klosken” is gelegen langsheen een verbindingsweg tussen Brussel en het Pajottenland, wandel- en fietsroutes doorkruisen de hele nabije omgeving en de Lijnbus heeft een stop praktisch voor de deur. Toeristische trekpleisters zoals  het kasteel van Gaasbeek, de Lennikse Markt met het imposante standbeeld van het Brabantse trekpaard en het Trammuseum in Schepdaal, dat zijn 60 jaar bestaan viert, en de geuzebrouwerij Lindemans bevinden zich op een boogscheut. Het Pajottenland zit serieus in de toeristische lift.

 

Kandidaten kunnen contact opnemen via telefoon: 0475/81.00.56.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2022
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 20 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief