2 jaar na datum viert Zonnestraal vzw LENNIK zijn 70-jarig bestaan

C21

2 jaar na datum viert Zonnestraal vzw LENNIK zijn 70-jarig bestaan

Processed-cb825ceb-3695-4962-af51-1333cf429ced_zazlndvb
 

2 jaar geleden, in 2020, bestond Zonnestraal vzw 70 jaar. Het beloofde een feestjaar te worden waarin de oudste voorziening voor personen met een beperking wilde uitpakken met allerlei initiatieven. Echter werd er roet in het eten gegooid door het intussen gekende Coronavirus en alles werd geannuleerd omwille van de algemene lockdown die toen van kracht was. Gelukkig bleven ze bij de Lennikse vzw niet bij de pakken zitten en vieren 2 jaar later dan voorzien toch nog hun jubileum. 

Jubileumviering
Op vrijdag 25 november nodigt Zonnestraal vzw al zijn bewoners, familie en andere belangrijke stakeholders uit om samen hun jubileum te vieren. Tijdens deze avond kunnen de genodigden eerst aansluiten op een plenaire zitting waar er vier sprekers komen vertellen over elk een specifiek onderwerp. Deze zijn Patrick Van Bourgognie (voorzitter Zonnestraal vzw), Jan Timmermans (voorzitter Havinet vzw), en Irina De Knop (burgemeester Lennik). Ook Zuster Myriam zal haar bijdrage leveren. Zij is algemeen overste van de zusters Franciscanessen, de oorspronkelijke oprichters van Zonnestraal vzw.

Nadien is er ook een panelgesprek aan de hand van enkele stellingen tussen Luk Zelderloo (voormalig secretaris-generaal van de EASPD), Hendrik Delaruelle (algemeen directeur van het Vlaams Welzijnsverbond), Marc Sevenhant (afdelingshoofd vergunnen en financieren bij het VAPH) en Nadia Dekoning (voorzitter FOVIG vzw). Dit geheel zal gemodereerd worden door Filip Slosse, algemeen directeur van Zonnestraal vzw.

Na dit plenair gedeelte kan iedereen aansluiten op een walking dinner die muzikaal opgeluisterd zal worden door een muziekbandje.

Route 70
Dit kunstproject kwam tot stand dankzij de inzet en het creatief vermogen van heel de organisatie. De leefgroepen, het dagcentrum en alle andere diensten droegen hun steentje bij door het maken van een kunstwerk gelinkt aan hun eigenheid. Al deze werken werden verzameld in een wandeling in en rond hun hoofdcampus te Lennik. Op deze route wandel je langs 70 kijkpunten, een voor elk jaar van hun bestaan. Deze wandeling zal officieel van start gaan op 25 november tijdens de jubileumviering. Tevens zal er een compilatie uitgegeven worden met daarin alle kunstwerken die ze te zien zijn, telkens met een woordje uitleg. Via dit naslagwerk willen ze bij Zonnestraal vzw hun verhaal op een creatieve wijze vertellen. Wie graag wandelt en wie van kunst houdt kan zich vanaf de startdatum wenden tot het onthaal van Kroonstraat 44, 1750 te Lennik waar ze een plannetje en een brochure kunnen krijgen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 nov 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief