Pajotse brouwerij Vrijstaat Vanmol en Alvinne vallen opnieuw in de prijzen

C21

Pajotse brouwerij Vrijstaat Vanmol en Alvinne vallen opnieuw in de prijzen

Schermafbeelding_2022-12-04_om_09
 

In de marge van de vakbeurs Horeca Expo in Gent de resultaten bekendgemaakt van de Brussels Beer Challenge 2022. Erwin Vanmol (55) en Jan Panneels (21) van Vrijstaat Vanmol mochten er een zilveren medaille in ontvangst nemen voor hun bier Bloedarend. Het Pajotse duo maakte dit rood speciaalbier samen met Glenn Castelein van brouwerij Alvinne. Deze zogenaamde Belgian Raw Ale is een echt prijsbeest. Bloedarend won namelijk al goud op de Frankfurt International Beer Trophy en zilver op het Concours International de Lyon in Frankrijk.

 Brouwer Erwin Vanmol: “Raw Ales zijn nieuw in België. Bij het brouwen van het wort wordt in tegenstelling tot bij andere bieren het kookpunt niet bereikt. Voor onze Bloedarend gingen we niet hoger dan 88° Celsius. Deze brouwmethode, die teruggaat tot de vroege middeleeuwen, zorgt in combinatie met een speciale gist voor een verrassend fris en fruitig resultaat.”

In totaal wisten Erwin en Jan dit jaar al 8 prijzen bijeen te sprokkelen op internationale bierwedstrijden. In Lyon wonnen ze naast het zilver voor de Bloedarend ook de prestigieuze Médaille d’Or voor hun Gronckel Quadrupel, en op de iBeerian Awards in Portugal werd elk van hun vier Gronckel-bieren beloond met een award. 

De Brussels Beer Challenge werd voor het eerst georganiseerd in 2012. Al snel groeide dit concours uit tot één van de belangrijkste bierwedstrijden ter wereld. Dit jaar beoordeelde een internationale jury, bestaande uit 85 experten, meer dan 1800 bieren. Die waren ingedeeld in 87 categorieën op basis van hun stijl, herkomst en specificiteit. De beste bieren werden beloond met een gouden, zilveren of bronzen medaille.

Vrijstaat Vanmol werd in mei 2016 opgericht door cartoonist Erwin Vanmol. Al gauw kwam de toen 15-jarige Jan Panneels hem regelmatig een handje helpen. Een jaar later werden ze vennoten. Hun Gronckel-assortiment omvat op dit ogenblik de Blond, de Tripel, de Quadrupel en de Janimal. Daarnaast brouwen Jan en Erwin ook zogenaamde Belgian Raw Ales, zoals Bloedarend en Nørse Man. De Gronckel-bieren zijn verkrijgbaar in de betere cafés, drankenhandels en buurtsupermarkten van het Pajottenland.In de marge van de vakbeurs Horeca Expo in Gent de resultaten bekendgemaakt van de Brussels Beer Challenge 2022. Erwin Vanmol (55) en Jan Panneels (21) van Vrijstaat Vanmol mochten er een zilveren medaille in ontvangst nemen voor hun bier Bloedarend. Het Pajotse duo maakte dit rood speciaalbier samen met Glenn Castelein van brouwerij Alvinne. Deze zogenaamde Belgian Raw Ale is een echt prijsbeest. Bloedarend won namelijk al goud op de Frankfurt International Beer Trophy en zilver op het Concours International de Lyon in Frankrijk.

   

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 dec 2022
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief