LENNIK - Brandweer koelt stal af

C21

LENNIK - Brandweer koelt stal af

Editiepajot_lennik_warmte_02_tom_vierendeels
Foto's Tom Vierendeels.
 
Editiepajot_lennik_warmte_03_tom_vierendeels
 
Editiepajot_lennik_warmte_04_tom_vierendeels
 
Editiepajot_lennik_warmte_01_tom_vierendeels
 

De laatste dagen loopt de temperatuur op tot over de 30°C. Naast de mens, hebben de dieren hier ook last van. Ook de kippen van landbouwbedrijf LV De Baerdemaeker, langs de Oudenaaksestraat in Gaasbeek, hadden het veel te warm in hun stal. Alfons deed een beroep op de brandweer van Lennik om de stal af te koelen.

Rond de middag werd het in de stal van Alfons De Baerdemaeker veel te warm voor de kippen. “Het maximum vandaag was 32°C, en voor een kip is het maximum dat ze kan verdragen 28°C. Vanaf 29°C is het kritisch en beginnen ze te hyperventileren en sterven ze.” Door de ingreep van de brandweer was er geen abnormale sterfte.

De brandweer haalde met hun pomp op aanhangwagen water uit de nabijgelegen Molenbeek en zorgde voor een continue koeling door het dak nat te spuiten.

Naast de waterkoeling, zorgen ventilatoren dag en nacht dat de 19.800 kippen een aangename temperatuur voorgeschoteld krijgen. Ook heeft LV De Baerdemaeker een eigen besproeisysteem maar dit voldoet niet meer bij deze temperaturen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jul 2009
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief