“Stop de uitverkoop” zegt De N-VA LENNIK

C21

“Stop de uitverkoop” zegt De N-VA LENNIK

Scherm__afbeelding_2023-04-24_om_15
 

De N-VA Lennik voert actie tegen de uitverkoop van gebouwen door de gemeente Lennik.  De oppositiepartij hekelt dat het gemeentebestuur eigendommen moet verkopen omdat de gemeente boven zijn stand leeft. De schulden stegen, projecten werden uitgesteld en de kas is leeg dus wil men via de verkoop met eenmalige inkomsten de gemeentefinanciën opsmukken.

 

Recent werd een pand verkocht in de Frans Van der Steenstraat voor 220.000 euro. Nu staat de oude brandweerkazerne in de Kroonstraat te koop waar het Rode Kruis gebruik van maakte. Dit voor een bedrag van 466.768 euro.

 

Ook de verkoop van de tramstatie staat nog op de planning. Dit voor een bedrag van 483.395 euro.

 

Tot slot wil men ook de gemeentelijke werkplaats, beter gekend als het vetkot, ten gelde maken. Dit moet ongeveer 1.000.000 euro in het laatje brengen volgens de meerjarenplanning.

 

De oppositie is het hier niet mee eens: “Buiten geldgewin is er geen visie op gebouwen. De gebouwen kunnen nochtans wel degelijk een nut hebben voor de gemeente.  Het vetkot is gelegen op een groot perceel bouwgrond. Willen we dit echt verkopen aan een projectontwikkelaar om het zoveelste appartementsblok in het centrum van Lennik neer te poten?", vindt men bij de Lennikse N-VA-afdeling.

 

De N-VA denkt dat de gemeente zijn patrimonium beter in eigendom houdt: "Het vetkot heeft een uitstekende ligging die moet renderen voor alle inwoners, niet alleen voor een projectontwikkelaar."

 

Ook de brandweerkazerne kan nuttig zijn voor de gemeente bv. voor de voedselbank die nu wegens plaatsgebrek naar Gooik is uitgeweken.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief