Nieuwe leerrijke akkernatuurwandeling in LENNIK

C21

Nieuwe leerrijke akkernatuurwandeling in LENNIK

Akkernatuurwandeling
 

Hou je van wandelen in de natuur? Geniet je van mooie weidse landschappen, rust en vrolijke deuntjes van vogels? Dan is deze akkernatuurwandeling beslist iets voor jou! In het zuidelijke deel van Lennik waar weinig bewoning is en veel akkers aanwezig zijn, spot je beslist heel wat mooie akkervogels. 

In Gaasbeek-dorp vertrek je voor de suggestieroute van 12 km. Scan de QR codes onderweg en maak kennis met de voornaamste akkervogels in deze regio. Je verneemt waarom ze hier graag vertoeven en hoe je ze kan herkennen. Als kers op de taart kan je zelfs hun deuntje beluisteren!  Tot slot ontdek je welke inspanningen landbouwers en gemeenten leveren voor het behoud van deze vogels en de typische akkerflora.

Andere routes zijn mogelijk omwille van de vele knooppunten in deze regio. Je vindt alle info op het infobord in Gaasbeek-dorp en aan de hoeve Bree-eik. Vanuit hoeve Bree-eik is er een kortere lus van 3 km bewegwijzerd, ideaal voor scholen en gezinnen met kleinere kinderen. In de toekomst zullen er op deze route nog enkele leuke interactieve activiteiten voor kinderen uitgewerkt worden.

Haal jouw wandelfolder aan het onthaal in het gemeentehuis of in het onthaalpaviljoen naast de ingang van het park van Gaasbeek. Liever online? Surf naar www.lennik.be/akkernatuurwandeling en download de wandeling.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jul 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief