Minister Ben Weyts bezocht Zomerschool in LENNIK

C21

Minister Ben Weyts bezocht Zomerschool in LENNIK

Img_7892
 
Img_7894
 
Img_7895
 

Voor het vierde jaar op rij organiseren heel wat scholen, steden en gemeenten zomerscholen in Vlaanderen. Deze zomer worden maar liefst 206 zomerscholen georganiseerd. In totaal kunnen meer dan 16.000 kinderen en jongeren er terecht om kennis bij te spijkeren. Nooit eerder lag het aantal plaatsen op zomerscholen hoger.
Maandag bezocht Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts de zomerschool in Lennik. Daar spijkerden vanaf maandag bijna vijftig kinderen hun kennis bij. Weyts volgde er enkele lessen met focus op Nederlands en wiskunde. 

Vandaag start de zomerschool Lennik in GBS ‘t Rakkertje

Lokaal bestuur Lennik organiseert deze zomer van 24 juli t.e.m. 4 augustus 2023 een zomerschool in Lennik. Kinderen vanaf de 3de kleuterklas tot en met het 4de leerjaar die afgelopen schooljaar een achterstand opliepen op het vlak van Nederlands, wiskunde, lezen, …. worden dagelijks, in samenwerking met en ondersteuning van Oscarcrew vzw, begeleid door een zestal leerkrachten en monitoren. 

Naar aanleiding van de opstart, bracht Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts een bezoek aan onze zomerschool in Lennik, die doorgaat in de gemeentelijke basisschool ’t Rakkertje in Eizeringen. 

“Voor de vierde zomer op rij worden er opnieuw zomerscholen georganiseerd. Dit jaar gaat het om maar liefst 206 zomerscholen, gespreid over heel Vlaanderen”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “De zomerscholen zijn een fantastisch initiatief in onze strijd voor een betere onderwijskwaliteit, omdat ze kinderen en jongeren bijspijkeren op vlak van vooral Nederlands en wiskunde. Heel wat leerkrachten en scholen zorgen ervoor dat kinderen en jongeren die kampen met een leerachterstand gemotiveerd worden om deel te nemen aan een zomerschool”, gaat Weyts verder. “Heel veel leerkrachten vertellen me dat ze in september zo kunnen zien welke kinderen een zomerschool volgden”.  

Voor de zomerschool in Lennik schreven 48 kinderen zich in, waarmee alle beschikbare plaatsen volzet zijn. Deze kinderen wonen in Lennik of één van de omliggende gemeenten. 

Het thema van de zomerschool is “festival” en biedt de kinderen een mooie mix tussen les in kleine groepen in de voormiddag en ontspannende activiteiten in de namiddag. 

 

De lessen in de zomerschool worden zo veel mogelijk op maat van de kinderen gegeven en focussen voornamelijk op Nederlands en wiskunde. Zo werd er voor de kinderen die voor het einde van het schooljaar inschreven, contact opgenomen met hun zorgleerkrachten zodat de begeleiders van de zomerschool op de hoogte zijn van de moeilijkheden van deze kinderen.  

 

Naast de inspanning is er uiteraard ook tijd voor ontspanning en krijgen de kinderen in de namiddag leuke activiteiten waaronder knutselen, sporten, spelen, koken,… aangeboden waarin andere vaardigheden aan bod komen. Tot slot staan er ook enkele uitstapjes op het programma.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jul 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief