Hoppinpunt en onderhoud wegdek in Sint-Kwintens-LENNIK

C21

Hoppinpunt en onderhoud wegdek in Sint-Kwintens-LENNIK

Scherm__afbeelding_2023-08-11_om_14
 

Het Agentschap Wegen en Verkeer is gestart met werken in het centrum van Sint-Kwintens-Lennik. Dankzij het nieuwe Hoppinpunt op de markt zal je in de toekomst makkelijk van vervoersmiddel kunnen wisselen. Wegen en Verkeer voert ook onderhoudswerken uit op de Alfred Algoetstraat (N282) vanaf het kruispunt met de Gustaaf Van der Steenstraat tot en met het kruispunt met de Frans Van der Steenstraat. De werken worden uitgevoerd in verschillende delen en lopen tot eind september.

 Meer info over de Hoppinpunten in Vlaams-Brabant kan u terugvinden op deze webpagina.

De filosofie achter Hoppin is eenvoudig: het merk is herkenbaar, uitnodigend, springt in het oog en bundelt alle beschikbare mobiliteitsoplossingen onder één noemer. Hoppinpunten brengen zo veel mogelijk vervoersmiddelen samen op dezelfde locatie. Zo zal je bijvoorbeeld met de auto of fiets naar de bushalte rijden en na de busrit de laatste kilometer(s) afleggen met een fiets.  Hoppinpunten worden de ideale knooppunten om van het ene op het andere vervoersmiddel over te stappen”, aldus Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken. 

Hoppinpunt marktplein 
De bushalte ‘Marktplein’ krijgt een verhoogd perron en zal daardoor ook toegankelijk zijn voor mensen met een rolstoel en kinderwagens. Er komen ook nieuwe fietsbeugels langs de bushalte Wegen en Verkeer maakt de zone met blindegeleiding groter. In de toekomst zal het Hoppinpunt ook uitgerust worden met twee parkeerplaatsen voor deelwagens, een laadpaal en een overdekte fietsenstalling met ook een stalplaats voor buitenmaatse fietsen. 

Uitvoering in vier delen
De werken starten na het zomers bouwverlof. Op 7 augustus wordt de huidige betonverharding vervangen door een asfaltverharding op de Alfred Algoetstraat, vanaf het kruispunt met de Gustaaf Van der Steenstraat tot en met het kruispunt met de Frans Van der Steenstraat. Ook start Wegen en Verkeer meteen na het bouwverlof met het uitrusten van het Hoppinpunt aan de bushalte ‘Marktplein’. Die laatste werken lopen nog door tot eind september. In de loop van augustus en september volgen dan nog respectievelijk de werken aan de Zavelstraat en aan het kruispunt met de Gustaaf Van der Steenstraat. Alle werken zijn volgens de huidige planning klaar tegen eind september. 

Omleidingen tijdens asfalteringswerken

Vooral tijdens de asfalteringswerken in augustus zal er veel hinder zijn, omdat het centrum van Lennik dan tot en met het kruispunt met de Frans Van der Steenstraat volledig afgesloten wordt voor gemotoriseerd verkeer. Doorgaand en zwaar verkeer moeten een omleiding volgen via de Edingsesteenweg en Assesteenweg (N285), Ninoofsesteenweg (N8) en Schapenstraat. Voetgangers en fietsers kunnen de werfzone wel blijven passeren.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 aug 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief