N-VA+ LENNIK roept alle besturen op samen te werken voor meer toegankelijkheid

C21

N-VA+ LENNIK roept alle besturen op samen te werken voor meer toegankelijkheid

Img_3446_32154_-01
 

Onafhankelijk raadslid Karel Van Belle actief binnen de Lennikse fractie N-VA+ vraagt dat de toegankelijkheid  wordt verbeterd. Er worden vele inspanningen geleverd maar samenwerking ontbreekt. “Bushaltes worden aangepast maar het traject van de bushalte tot de handelszaak wordt vergeten”, stelt Karel Van Belle.


“Reeds geruime tijd stellen wij vast dat er op tal van plaatsen grote aanpassingswerken aan de bushaltes van De Lijn gebeuren met als doel het openbaar vervoer toegankelijker te maken en dit in het bijzonder ook voor de minder mobielen. De deskundige uitvoering van deze werken zorgt ervoor dat de op- en afstapplaatsen geoptimaliseerd worden wat wij ten zeerste toejuichen. Weliswaar merken wij dat het voor de gebruikers van het openbaar vervoer niet altijd mogelijk is om vanaf een halte een gewenste bestemming te bereiken. En dat moet anders”, vindt Karel Van Belle.


Van Belle neemt als voorbeeld de Ninoofsesteenweg (N8) op het grondgebied Lennik. Hier vestigden zich door de loop der jaren meer en meer handelszaken maar deze zijn volgens Van Belle niet of moeilijk te voet bereikbaar vanaf een bushalte. “Het is niet aanvaardbaar dat het openbaar vervoer wordt gepromoot, dat de burger er gebruik van maakt en dat hij als gebruiker vaststelt wanneer hij/zij van de bus stapt zijn/haar gewenste handelszaak niet op veilige manier bereikbaar is. Men investeert in de optimale aanleg van bushaltes maar sommige haltes missen hun doel omdat, van zodra men van de bus stapt onveilig door modder, hoog gras… moet stappen om naar een gewenste bestemming te geraken”, stelt Van Belle.

 

Het gemeenteraadslid vindt  dat de verschillende overheden op korte termijn moeten overleggen hoe deze problematiek moet aangepakt worden. In afwachting van definitieve oplossingen kan men werken via voorlopige verhardingen. Van Belle roept ook op kritisch te kijken naar toegankelijkheid bij het afleveren van vergunningen.

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 aug 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief