Expo Kunst in LENNIK tijdens jaarmarktweekend

C21

Expo Kunst in LENNIK tijdens jaarmarktweekend

Scherm__afbeelding_2023-11-25_om_10
 
Scherm__afbeelding_2023-11-25_om_10
 

 De Denkgroep Amateurkunsten Lennik organiseert al de tweede editie van “Kunst in Lennik” dit jaar. In samenwerking met de gemeente Lennik.

 
De kunsttentoonstelling vindt plaats tijdens het weekend van de Jaarmarkt van Lennik: van 24 tot en met 26 november 2023. 
 
20 Lennikse Amateur-kunstenaars stellen een 60-tal werken tentoon. Ditmaal is “Beestig” het brede thema dat iedere deelnemer op haar/zijn manier heeft geïnterpreteerd. Er komen verschillende kunstvormen aan bod: literaire werken, schilderijen, sculpturen, installaties, fotografie, bedrukt textiel…
 
Er is werk te zien van: Andre Notredame, Anne-Marie De Bolle,  Anne Wyckmans, Annie De Decker, Brigitte Van Eeckhout, Dorothée Zangs, Godelieve Masfrancx, Goedele Van Laer, Hedwig Meert, Kaatje Sticker, Lucienne Desmet, Marc Segers, Michele Lermusiau, Myriam Paridaens, Paul Dewyngaert, Veerle Verhoeven, Vinciane van Popering, Wido Plateau, Wim Durang, m.m.v. Zonnelied (Eizeringen) en Zonnestraal Keramiekatelier en schildersatelier.
 
Kunst in Lennik start met een Nocturne en receptie op vrijdag 24 november van 21 tot 23 uur.
Op zaterdag en zondag is de Expo open van 10 tot 18 uur.
 
Daarnaast wordt er ook een 30-tal grappige en originele sculpturen getoond, gemaakt door jonge artiestjes, tijdens een kinderworkshop in de Bib. 
Anne Wyckmans, gekend als een gevleugeld verteller, brengt voor de jeugd op zaterdag en zondag, telkens om 15 en 17 uur haar vertelling: “Ruzie bij de koeien”.
 
Bezoekers maken kans om de foto, die gebruikt werd voor de affiches en flyers, te winnen! De foto draagt de naam: “Beestig pikant” en is van de hand van Marc Segers.  De winnaar ontvangt de foto in 60 x 40 cm, met kader en certificaat en zal getekend en genummerd (1/10) zijn. Om deel te nemen, volstaat het bij de ingang van de Expo een briefje in te vullen met naam, email, telefoonnummer en in een grote pot te droppen. Deelname is gratis voor alle bezoekers, eventuele vrije giften gaan integraal naar de Warmste Week. 
Na de vertelling van Anne, rond 17u30 op zondag, zal een onschuldige kinderhand, de gelukkige winnaar aanduiden.
 
Kunstliefhebbers komen in Lennik tijdens het jaarmarktweekend wel echt aan hun trekken. 'Kunst in Lennik' vindt plaats in Feestzaal Jo Baetens, Alfred Algoetstraat 77. 
Dit is op wandelafstand van de Schepenbank, in dezelfde straat op nummer 31, waar op hetzelfde moment het “Fotografencollectief De Pajot” haar jaarlijkse tentoonstelling houdt, met identieke expo-dagen en openingsuren.
En dan is er ook nog zaterdag en zondag de jaarmarkt-kunsttentoonstelling in de Dekenij aan het A. Masiusplein. Meer info op jaarmarktlennik.be
 
DRIE kunst-expo's in Lennik in één weekend dus : artistieke hoogdagen in het hart van het Pajottenland.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2024
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief