De VRT Voorleesclub en Gerda Dendooven kwam naar het Kasteel van GAASBEEK

C21

De VRT Voorleesclub en Gerda Dendooven kwam naar het Kasteel van GAASBEEK

Processed-1c3def20-98b0-4242-8b95-4c3df533b3ed-b8faf315-6a19-4240-a901-4a7ddbd9a96c
 
 De VRT Voorleesclub en Gerda Dendooven kwam naar het Kasteel van Gaasbeek.
In november promoot de VRT een hele maand lang het boek en leesplezier in al zijn vormen. Daarom organiseerden ze deze maand extra sessies van de voorleesclub. En een van die sessies had plaats  in het Kasteel van Gaasbeek! Een primeur, zeker omdat het kasteel normaal gezien zijn poorten in de winter gesloten houdt. Maar voor deze fijne voormiddag vol lees- en tekenplezier maken we heel graag een uitzondering!
 
In onze zeer tot de verbeelding sprekende ridderzaal doken Minister van Onderwijs Ben Weyts en Ketnet-wrapper Nona ’t Jolle  samen met een zestigtal kinderen en ouders in een verhaal vol ridders en avontuur.
 
Na de voorleessessie organiseert VRT ook een tekenworkshop met schrijfster en illustratrice Gerda Dendooven, die zal doorgaan in het voormalige koetshuis van het kasteel. Tussendoor en nadien kunnen de kinderen spelen in de binnentuin van het kasteel en zich even opwarmen aan een lekkere kop warme chocolademelk.
 
“We hebben dit schooljaar uitgeroepen tot schooljaar van het Nederlands. En eigenlijk zouden alle volgende schooljaren dat ook moeten zijn, want Nederlands is cruciaal. Je kan er ook niet vroeg genoeg mee beginnen, bijvoorbeeld door veel voor te lezen aan jonge kinderen. We ondersteunen daarom de VRT-voorleesclub, voor kinderen vanaf 3 jaar. Hoe beter kinderen Nederlands leren, hoe meer kansen ze hebben. Op school en in onze samenleving” stelde minister Weyts. x De VRT Voorleesclub en Gerda Dendooven kwam naar het Kasteel van Gaasbeek.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2024
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief