LENNIK zamelt 7 758 euro in voor de Warmste Week.

C21

LENNIK zamelt 7 758 euro in voor de Warmste Week.

Scherm__afbeelding_2024-01-08_om_19
 

Tijdens de maand december zette lokaal bestuur Lennik zich in samenwerking met verenigingen, middenstand, werkgroepen, collega’s en burgers massaal in voor het goede doel. 

Tijdens de nieuwjaarsdrink gisteren maakten we trots bekend dat alle warme acties t.v.v. de Warmste Week die projecten steunt die bijdragen aan ‘Opgroeien zonder zorgen’ maar liefst 7 758 euro opgebracht hebben. Een warme dank je wel aan elkeen die hiertoe bijgedragen heeft!
 
Warmste acties
In aanloop van de Kerstcorrida organiseerden verenigingen, werkgroepen, het Lenniks Middenstandsverbond en het lokaal bestuur ‘Warme acties’ waarvan ze hun opbrengst schonken aan onze actie voor de Warmste Week:
- De Kwinteliers schonk de opbrengst van de tombola van hun eetfestijn: 150 euro
- Kunst in Lennik organiseerde een tombola, die 204 euro opbracht, waarbij Marc Segers zijn kunstwerk “Beestig pikant” wegschonk. Daarnaast schonk Michèle Lermusiau de opbrengst van 2 verkochte werken voor een totaal 240 euro.
Lokaal bestuur Lennik organiseerde vanuit de #wijlennik werkgroep de hele maand december warme acties waaronder workshops, een darts tornooi en de verkoop van kerstkaarten, plantjes, haarbanden, mutsen, snoep, soep, dessertjes en croque monsieurs. De samenwerking tussen collega's en het uitgebreide aanbod was niet alleen leuk, maar bracht ook 1080 euro in het laadje. 
De leerlingen van 3 Lennikse basisscholen (De Kleine Prins, GBS ’t Rakkertje, De Key) tekenden op hun beurt mooie kerstkaarten waarmee ze 470 euro aan de pot toevoegden. 
 
Kerstcorrida
Op vrijdag 22 december organiseerde de dienst vrije tijd als kers op de taart de eerste Lennikse kerstcorrida in het centrum. Maar liefst 75 teams zette hun sportiefste beentje voor en liepen tijdens deze avondloop. 
KBC Bank & Verzekeringen, Rotary Gaasbeek , Rotary Sint-Pieters-Leeuw, Limbourg drinks, Black Lotus, Jobar, Praatcafé ’t Steentje, Steinert Everybody Different en Hof ter Eizeringen verkochten aan hun standjes hapjes, drankjes en geschenkjes.
 
De lopers van de kerstcorrida, de standhouders van de gezellige kerstmarkt, de karikaturist Marin, de aangevraagde plaatjes bij DJ Schets en onze burgers brachten hiermee nog 5614 euro bij elkaar wat het totale bedrag op 7 758 euro bracht. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jan 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief