LIEDEKERKE - Appickx uit Liedekerke is Vlaams-Brabantse Starter van het Jaar

C21

LIEDEKERKE - Appickx uit Liedekerke is Vlaams-Brabantse Starter van het Jaar

Unnamed__18___kopie_
De winnaars. - Ingezonden foto
 
Appickx uit Liedekerke is door UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel verkozen tot provinciaal ‘Starter van het Jaar’. Zaakvoerders Pieter en Jens blaken van ambitie en zijn klaar om met hun databedrijf Vlaanderen én de Benelux te veroveren. Volgende week dingen ze mee met de andere provinciale laureaten naar de prijs van nationale Starter van het Jaar. 
 
“Onze economie heeft doorlopend nood aan nieuw bloed, nieuwe starters met creatieve ideeën die er volop voor gaan en met hun toegevoegde waarde welvaart creëren”, zegt Elke Tielemans, Directeur van UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel. “Met deze award zetten we jaarlijks een inspirerend en aanstekelijk rolmodel op het podium.” 
Appickx is een jong bedrijf, opgericht door Pieter Appelmans en Jens Dierckx, beide 26 jaar. Tijdens hun studies zetten ze samen hun eerste ondernemersstappen. Als student-ondernemers brachten ze het bier Nobilem op de markt. Dat was een schot in de roos, maar bij bestellingen door zakelijke klanten merkten ze een gebrek aan efficiëntie in stockbeheer en administratie op. Het zaadje voor de oprichting van databedrijf Appickx werd geplant. Pieter studeerde af als handelsingenieur en Jens voegde aan zijn opleiding industrieel ingenieur een extra master management toe. 
 
Concreet biedt Appickx verschillende datadiensten (gegevensanalyse, datastrategieën, data-engineering en AI ) op maat om bedrijven te ondersteunen bij het inzetten van data in de realisatie van hun doelstellingen. In 2023 maakten Pieter en Jens de overstap naar hoofdberoep. Sindsdien staan beide heren voltijds aan het roer van hun onderneming. Een vliegende start, want intussen heeft hun bedrijf al interesse gewekt bij investeerders. 
 
“We helpen bedrijven om efficiënter te werken en zo sneller te groeien”, zegt Pieter Appelmans. “Bedrijven zitten vaak op een berg data, die te weinig of niet benut wordt omdat men niet weet wat ermee te doen. Hier schieten wij ter hulp. We vertrekken van een scan die we zelf ontwikkeld hebben. Daarna stippelen we samen met de klant een gericht vervolgtraject uit om data in te zetten bij de verbetering van verschillende processen.” 
 
“Wat ons uniek maakt, is dat we de synergie tussen mens en data centraal zetten” gaat Jens Dierckx verder. “Naast een technisch en analytisch luik, gebruiken we zelfs artificiële intelligentie om nieuwe strategieën te ontwikkelen. Maar daar stopt het niet. Het zal steeds de mens zijn die verantwoordelijkheid draagt voor strategische keuzes. Duurzame bedrijfsprocessen creëren met ruimte voor samenwerking tussen mens en data is dan ook onze ultieme doelstelling.” 
Het bedrijf heeft op korte tijd een mooi klantenbestand vergaard, van kleine kmo’s tot multinationals. “We hebben al zeer diverse bedrijven begeleid. Elk bedrijf dat digitaal werkt, beschikt over data. Wij gaan op zoek naar de beste manier om die zo kwalitatief mogelijk in te zetten op weg naar meer efficiëntie”, zo klinkt het. Het doel van beide ondernemers is om de volgende jaren sterk te groeien. Intussen zijn de eerste vacatures in de maak. 
 
“We kozen voor Appickx omdat Pieter en Jens getuigen van jong en toekomstgericht ondernemerschap”, reageert Elke Tielemans. “Ze weten zeer goed waar ze naartoe willen en laten zich professioneel begeleiden, onder meer door bedrijfscoaches bij UNIZO. Ze omarmen nieuwe technologieën zoals AI maar stellen wel nog steeds de persoonlijke, menselijke aanpak centraal. In onze huidige digitale wereld is data, en de verwerking ervan, goud waard. Dat heeft Appickx goed begrepen. Dit is een bedrijf met veel toekomst.” 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 feb 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief