Stand-up comedian Raf Coppens komt naar EIZERINGEN

C21

Stand-up comedian Raf Coppens komt naar EIZERINGEN

Scherm__afbeelding_2024-02-29_om_21
 
Op donderdag 28 maart treedt humorist Raf Coppens (59) op in ‘In de Verzekering tegen de Dorst’ in Eizeringen. Het cafe, dat normaliter enkel op zondag open is, wordt die avond even een minitheater. Na tal van uitverkochte tournees is Coppens, winnaar van Humo’s Comedy Cup in 1999, dus terug waar hij begon: tussen de mensen op kleine, gezellige locaties. De ‘koning van de oneliners’ maakt grappen met om de tien seconden een pointe over de actualiteit en het dagelijkse leven. Raf brengt ook zijn gitaar mee want elk optreden rondt hij af met enkele markante parodieliedjes.
 
In de Verzekering tegen de Grote Dorst en het Pajottenland zijn geen onbekenden voor Raf Coppens. In de zomer gebeurt het wel eens dat hij op een zondag langs het ‘café met de langste naam en de kortste openingsuren’ fietst om er iets te drinken op het terras aan het kerkplein.
 
Op 28 maart gaat het niet alleen over drank maar ook over eten. Lunch Garden, pizzeria, all-you-can-eat, take-away, tankstation, frituur, sterrenrestaurant, broodjeszaak en de voedselbank... allemaal passeren ze de revue. In Vlaanderen draait namelijk alles rond eten. Coppens’ stand-up comedyshow ‘EET’ is snedig en wordt gekenmerkt door een hoge grapdichtheid. Geen stof voor gevoelige toehoorders, maar wel voor mensen die houden van goed gepeperde humor.
 
Raf Coppens werd geboren als tweede in een gezin van drie. Zijn ouders waren bloemisten. Na zijn legerdienst gaat hij aan de slag in de bouw en het onderwijs. In 1999 won hij Humo’s Comedy Cup. In 2003 wordt hij voltijds humorist en daarna doet hij verschillende eindejaarsconferences voor VTM.
 
Hij wordt onder andere bekend door zijn zogenaamde Museeuw-moppen, waarbij elke pointe begint met “Vrouw, zwijg”. Daarnaast maakte Coppens ook furore met liedjes zoals ‘Frans van Maria’ en ‘Veel te kleine pyjama’. Van 2016 tot 2020 ging hij aan de slag als vrijwilliger in de kringloopwinkel van Zellik. Daar deed ie inspiratie op voor zijn theatershow ‘Mijn Werk’. Hij staat vaak op de affiches van culturele centra, maar treedt ook heel graag op in het zogenaamde kleine circuit, zoals in gezellige volkscafés.
 
Raf Coppens is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Dendermonde.
 
Meer info: www.dorst.be
 
Praktische info
Raf Coppens’ “EET”
Donderdag 28 maart 2024 om 20 uur
In de Verzekering tegen de Grote Dorst, ​
​Frans Baetensstraat 45, Eizeringen (Lennik)
 
De deur van het café gaat open om 19u. ​
​Een toegangsticket kost in voorverkoop 10 euro. ​
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 feb 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief