Natuurverkenner een boeiende basiscursus voor natuurliefhebbers in LENNIK

C21

Natuurverkenner een boeiende basiscursus voor natuurliefhebbers in LENNIK

403732746_182842751574145_6868878021949791326_n
 

Natuurpunt Lennik wil via een basiscursus voor natuurliefhebbers zoveel mogelijk mensen betrekken bij de natuur. De basiscursus ‘Natuurverkenner’ richt zich tot iedereen die echte natuurbeleving zoekt in eigen regio en basiskennis wil opdoen over de natuur. Ook wie veel interesse heeft voor alles wat leeft en beweegt in ons groene landschap, of iets wil bijleren over beheer in natuurgebieden, komt aan zijn trekken.

De cursus richt zich vooral tot inwoners van Lennik, natuurliefhebbers die ook eens willen kijken hoe de lokale natuurvereniging werkt, waar de Lennikse  natuurgebieden zich bevinden en welk beheer er wordt gedaan.

Vrijwilligers van Natuurpunt Lennik verzorgen de lessen en excursies en nemen je mee op sleeptouw in unieke natuurgebiedjes in de regio. De cursus natuurverkenner is een interactieve en wervelende instapcursus voor natuurliefhebbers. 

In 7 unieke activiteiten en 1 slotmoment laten de lesgevers en vrijwilligers van Natuurpunt Lennik al hun enthousiasme op je los. Ze dompelen je onder in de wondere wereld van onze wilde dieren en planten en gaan op verkenning in de natuurgebieden in de prachtige streek van de Slagvijverbeekvallei. Omdat de natuur zich niet alleen overdag laat ontdekken, doen ze ook een vroege ochtendwandeling.

Deelnemers komen heel wat te weten over de landschappen in onze regio en de verschillende biotopen van de natuurgebieden die daarin zijn ingebed. 

Natuurpunt neemt je mee in een boeiend verhaal over jaren natuurbeheer en legt uit hoe deze vereniging de natuur probeert op de kaart te zetten. Graag informeren ze ook over de werking van hun afdeling. 

Laat deze boeiende kennismaking met natuur in je achtertuin niet aan je neus voorbij gaan en nodig geïnteresseerde vrienden mee uit.

Programma

ZA 13/04 - Activiteit: 9u tot 12u > Kennismaking met de groep natuurverkenners tijdens een landschapswandeling

Do 18/04 - Les: 19u tot 21:30u  > Kennismaking met de biodiversiteit van het bos       

ZA 20/04 - Activiteit: 9u tot 12u  > Bezoek aan de Grooten Bosch (Roosdaal – grens Lennik) met focus op de specifieke soortenrijkdom eigen aan bosgebied.                                                            

Do 25/04 - Les: 19u tot 21:30u  > Kennismaking met de biodiversiteit van graslanden en moerassen. 

ZA 27/04 – Activiteit: 9u tot 12u > Veldtechnieken waterfauna en flora - Natuurgebied Hemelenveld Lennik      

Do 16/05 – Les: 19u tot 21:30u  > Wat is en doet Natuurpunt? En wat kan jij betekenen en voorbereiding van de familienamiddag ikv buitenpretloket

ZA 18/05  - Activiteit: 6u tot 9u   > Vroege-vogelwandeling in de Slagvijverbeekvallei met ontbijt en bezoek aan het Koninkrijk/Bondeweide                                                             

MA  20/05 - Slotevenement: 14u tot 17u > SNUIT – Doe- en spelnamiddag voor families met of zonder kinderen  + Quiz door/voor de natuurverkenners.  

                         

Praktisch

De 3 theorielessen vinden plaats in Lennik – afwisselend in zaal  “ ’t Pleintje” en in  zaal  “Bij Gust” in het centrum van Sint-Martens-Lennik. 

 

De 4 uitstappen starten op verschillende locaties – precieze details  over de  afspraakplaats worden de week voordien doorgegeven aan de deelnemers, evenals de info over autodelen en/of fietsroute.

 

Meer info: Natuurpunt Lennik - Marijke Wauters – 0474 502 159  

Inschrijven  via   www.natuurpunt.be/agenda/natuurverkenner-lennik-67269

 

Je bevestigt jouw inschrijving door 58€    (72€ indien geen Natuurpunt-lid)  over te schrijven op rekeningnummer van Natuurpunt Lennik IBAN: BE 37 1450 5443 3328 met vermelding van je naam – adres – GSM  en ‘Cursus natuurverkenner’.

Aantal vrije plaatsen: 15

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief