Bert Kruismans brengt stand-up comedy in EIZERINGEN

C21

Bert Kruismans brengt stand-up comedy in EIZERINGEN

Scherm__afbeelding_2024-04-02_om_13
Bert Kruismans achter de toog in Eizeringen
 
Op donderdag 25 april treedt humorist Bert Kruismans (57) in het Eizeringse café In de Verzekering tegen de Grote Dorst. Hij werkte als redacteur, scenarist en producer van diverse tv-programma’s en schreef theaterteksten voor Els De Schepper en An Nelissen. Als stand-upcomedian behoort hij tot de absolute top van Vlaanderen.
 
Na zijn studies Rechten en Wijsbegeerte in Leuven ging hij als redacteur en presentator aan de slag bij Studio Brussel, Radio Donna en de Nachtradio. In 1997 creëerde Bert The Comedy Circus, een Belgisch stand-upcomedycollectief. Later deed hij ook mee met het gezelschap Bonjour Micro, waarmee hij de Lunatic Comedy Award in 1998 won. Zowel in 1999 als 2000 stond hij in de finale van Humo's Comedy Cup.
 
Allerslimste mens ter wereld
​Kruismans werd echter bij het grote publiek bekend als panellid in 'De Rechtvaardige Rechters', het tv-programma dat in De Cam in Gooik werd opgenomen. Toen al werd vaak allusie gemaakt op zijn opvallende snor. Daarnaast is hij ook een notoir quizzer. Hij won in 2003 de finale van het televisieprogramma 'De Slimste Mens ter Wereld'. In 2011 kwam ie tegen de andere 'Slimste Mensen ter Wereld' uit. Bert versloeg toen in de finale Stany Crets, wat hem de eretitel van 'Allerslimste Mens ter Wereld' opleverde.
 
Bert Kruismans is eigenlijk afkomstig van Sint-Katherina-Lombeek, maar woont al geruime tijd in Meldert bij Aalst. Hij houdt van ambachtelijke bieren. In 2012 was Bert het gezicht van de Franstalige versie van het programma 'Tournée Générale' dat door RTBf werd uitgezonden. In de Verzekering tegen de Grote Dorst is een van de adressen waar hij nu en dan eens langskomt. ​
​www.dorst.be
 
Praktische info
Donderdag 25 april 2024 om 20 uur ​
​Café In de Verzekering tegen de Grote Dorst
​Frans Baetensstraat 45, Eizeringen (Lennik)
 
De deur van het café gaat open om 19 uur.
​Een toegangsticket kost in voorverkoop 10 euro. 
 
Voor info en reservatie: www.dorst.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief