Toekenning van de titel Ereburger van LENNIK

C21

Toekenning van de titel Ereburger van LENNIK

Img_0051
 
Lennik Kwadraat stelt na 10 jaar voor om een nieuwe ereburger voor Lennik te kiezen. Ze dienen een punt in voor de volgende gemeenteraad . Na meer dan tien jaar geen ereburger van Lennik te hebben verkozen wenst Lennik Kwadraat opnieuw een kandidaat naar voorbrengen namelijk " De Gronckelman" of de Belleman van Lennik.
Motivering is in het punt opgesomd. Tevens in bijlage een foto genomen tijdens de jaarmarkt 2019 die hij telkens opluistert.
Het is nu meer dan 10 jaar geleden dat de titel ven “Ereburger van Lennik” nog werd toegekend. Onze laatste toegekende titel was aan Godelieve Eeckhout (de moeder Cultuur van Lennik)  in 2013. Immers op 24 februari 2014 werd het reglement voor het ereburgerschap door de gemeenteraad aangepast. Vanop dat moment kon er enkel en alleen nog om de 6 jaar deze eretitel worden toegestaan en telkens op het einde van een legislatuur. Hiermee is het praktisch onmogelijk om alle verdienstelijke Lennikenaren in de bloemetjes te zetten. 
Bij het einde van de vorige legislatuur werd er geen enkele kandidaat voorgedragen. Evenwel ben ik de mening toegedaan dat voor een bruisende gemeente als Lennik de oude traditie opnieuw moet worden opgenomen. 
Deze persoon moest voor mij een belichaming zijn van de gemeente Lennik, er staan om Lennik bekend te maken op een positieve manier  zowel in het binnenland als in het buitenland. Deze persoon moest er zijn op alle belangrijke activiteiten in de gemeente. Zelf ook activiteiten op het getouw zetten. 
Ik kwam terecht bij Emiel Roger Walravens beter gekend als onze “Gronckelman” of “De Belleman van Lennik” want onze belleman is eigenlijk een deel van Lennik. 
Eventjes kort zijn CV : 
Hij werd “benoemd” als Gronckelman  in 2007. Hetzelfde jaar werd hij lid van de Gilde van de Bellemannen. Zijn hoofdopdracht was Lennik en zelfs het Pajottenland op de kaart te zetten. 
Inmiddels is hij gekend in België en organiseerde hij in Lennik zelfs het Belgische Kampioenschap voor Bellemannen. Naar zijn “Thuisroep” werd steeds naar uitgekeken op speciale gebeurtenis in Lennik. Tevens was hij lid en bezieler in verschillende Lennikse verenigingen, ging hij op pelgrimstocht naar Santiago de Compostella en speelt hij in de kerstperiode telkens kerstliederen aan de Sint-Martinuskerk. Eigenlijk kan ik mijn lijstje nog langer maken maar het is duidelijk dat “Miel” de uitgelezen persoon is om deze titel te krijgen en draagt hij Lennik op de juiste plaats namelijk in zijn hart 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief