Gemeentelijke basisschool Het Rakkertje LENNIK opent nieuwbouw met moderne faciliteiten

C21

Gemeentelijke basisschool Het Rakkertje LENNIK opent nieuwbouw met moderne faciliteiten

De gemeenteraad van lokaal bestuur Lennik stemde in 2006 reeds in met het samenvoegen van de twee locaties van GBS ‘t Rakkertje. Na jaren van planning en bouwwerkzaamheden is het moment eindelijk daar: de nieuwbouw opende zaterdag, tijdens de opendeurdag, officieel haar deuren voor leerlingen, ouders en buurtbewoners.
Voordelen samenvoeging

  • Efficiëntie en kostenbesparing: Door de twee sites samen te voegen, worden onnodige ritten tussen de locaties vermeden. Dit leidt tot tijdwinst en lagere kosten.
  • Praktisch gemak: Alle kinderen bevinden zich nu op dezelfde site, wat de organisatie en communicatie vereenvoudigt.
  • Uniforme leermiddelen: Geen verdeling van leermiddelen over twee locaties; alles is nu centraal beschikbaar.

Faciliteiten en duurzaamheid
De nieuwbouw omvat drie ruime klaslokalen van ongeveer 70 m² elk. Deze zijn uitgerust met moderne technologie, waaronder videoborden. Automatische zonwering voorkomt oververhitting, terwijl het vCO2-gestuurde ventilatiesysteem zorgt voor optimale luchtkwaliteit.

Het nieuwe gebouw voldoet aan de geldende isolatienormen, waardoor het energieverbruik laag blijft. Voor de veiligheid van de kinderen is een state-of-the-art branddetectiesysteem geïnstalleerd, dat in de toekomst kan worden uitgebreid naar andere lokalen in de school.

Alle nieuwe lokalen zijn rolstoeltoegankelijk dankzij een lift en een hellende toegangsweg vanaf de speelplaats. Binnenkort wordt de polyvalente zaal/turnzaal uitgerust met klimrekken en andere apparatuur, zodat alle LO-lessen op de eigen site kunnen plaatsvinden. De zaal is zo’n kleine 200 m² groot en beschikt over kleed- en doucheruimtes.

Investering
Het totale project, inclusief nieuw meubilair, kostte 2.400.000 euro. Een aanzienlijk deel van dit bedrag, voorlopig al 1.107.000 euro, wordt gedragen door Agion, wat bijdraagt aan de realisatie van deze moderne onderwijsfaciliteit.

Over GBS ’t Rakkertje
GBS ‘t Rakkertje biedt kwalitatief onderwijs aan kleuters en lagere schoolkinderen en heeft als missie om rakkers te vormen die in zichzelf geloven met zicht op eigen kunnen. Daarom ontwikkelde de gemeentelijke basisschool een visie met als kernwaarden: vertrouwen, openheid en samenwerken.
Met deze vernieuwde locatie zetten we een belangrijke stap in de toekomst van ons onderwijs. 
GBS ’t Rakkertje, Assesteenweg 125 | 02 532 48 02 | gemeenteschool@lennik.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jun 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2024
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief