LENNIK – Haag vat vuur

C21

LENNIK – Haag vat vuur

Editiepajot_lennik_brand_01_tom_vierendeels
De haag was snel geblust - Foto's Tom Vierendeels
 
Editiepajot_lennik_brand_02_tom_vierendeels
 
Editiepajot_lennik_brand_03_tom_vierendeels
 
Editiepajot_lennik_brand_04_tom_vierendeels
 
Editiepajot_lennik_brand_05_tom_vierendeels
 

Omstreeks 17u dinsdagavond vatte een rij cipressen vuur ter hoogte van huisnummer 68 langs de Zwartenbroekstraat in Lennik. De blussingswerken hadden heel wat voeten in de aarde omdat het vuur langs beide kanten van een omheining woedde. De spuitgasten dienden met ladders over de omheinig te klimmen.

Eigenaar Robert Barel wou snoeiafval verbranden maar het vuur sloeg over naar de nabijgelegen cipressenhaag. “Ik had het vuur eerst wat uitgestampt, maar achteraf is het toch beginnen branden.” Vertelt Robert. “Ik belde de brandweer op maar de buren hadden ondertussen al melding van de brand gemaakt.”

Ondnbaks het feit dat de kleine buitenbrand snel geblust was en geen al te grote schade met zich mee bracht, was Robert niet echt tevreden. “Naast de haag stond een vrachtwagen, die niet verplaatst kon worden”, zegt Commandant Koen Roesems. “We hebben de keuze gemaakt om de vrachtwagen te vrijwaren van brand. Dit was tegen de zin van de eigenaar.”

“De vrachtwagen is al een tijdje afgeschreven en er zit ook geen batterij in. Ik kon hem dus niet verplaatsen. Natuurlijk had ik toch liever mijn haag er nog zien staan", gaat Barel verder. “De vrachtwagen is voor mijn zoon, hij zal er nu wel nog geniet van hebben.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2009
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief