LENNIK - Muurschilderij op muur van binnenplein bibliotheek

C21

LENNIK - Muurschilderij op muur van binnenplein bibliotheek

Editiepajot_lennik_schilderij_1_foto_merckx
De twee kunstenaars bij hun kunstwerk. (Foto Felix Merckx)
 
Editiepajot_lennik_schilderij_2_foto_merckx
Rond dit thema werd de schilderij verder uitgewerkt. (Foto Felix Merckx)
 

Het binnenplein aan de bibliotheek in Sint-Martens-Lennik werd uitgerust met een nieuw speelpleintje. De aanleg ervan kadert in de uitvoering van het Jeugdbeleidsplan, waarbij het voorzien van voldoende speelruimte voor kinderen en jongeren één van de prioritaire aandachtspunten was.

Uiteraard verdient een nieuw speelplein ook een nieuw ‘jasje’. Daarom ging de gemeente Lennik en de jeugdraad samen, via een wedstrijd, op zoek naar een jeugdige kunstenaar. De winnaar en Lennikenaar Koen Deweerdt is momenteel nog bezig een muurschildering graffiti aan te brengen op de binnenmuur van het speelpleintje.
 
Koen Deweerdt doet dat samen met Antwerpenaar Steve Locatelli, die van het maken van zulke schilderijen zijn beroep heeft gemaakt en ook het grote voorbeeld is van Koen..Voor het maken van de schilderij gebruikten zij een honderdtal spuitbussen.
 
Over het schilderij Koen Deweerdt: “Ik had een basisidee, een meisje op een bed en een boek dat open ligt. Daar heb ik rond geïmproviseerd en samen tot één geheel gemaakt. Het schilderij zelf is nog niet volledig af”.
 
Voorafgaand aan deze inhuldiging organiseerde de dienst Vrije Tijd, jeugd en de bibliotheek tal van activiteiten voor kinderen van 2,5 tot 8 jaar.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 okt 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief