LENNIK - Sportsnack doet kinderen meer bewegen

C21

LENNIK - Sportsnack doet kinderen meer bewegen

Editiepajot_lennik_sportsnack_foto_felix_merckx
Foto Felix Merckx
 

Het is bekend dat kinderen te weinig bewegen met alle gevolgen vandien. Lennik wil hierop inspelen en start vanaf november met het initiatief “SPORTSNACK” (Spotief Nachools-ACtieve Kids dat kadert in het concept van ‘Brede school met Sportaanbod’.
Dit biedt de kinderen meer sport- en bewegingskansen met de nadruk op omnisport.

Al spelend en bewegend met vrienden/vriendinnen kunnen de kinderen zich uitleven tijdens deze sportieve naschoolse opvang.
Het is een sportieve naschoolse opvang voor leerlingen uit het basisonderwijs (4de, 5de en 6de leerjaar) binnen en buiten Lennik. Voor omnisport aansluitend op de lesuren krijgen zij een vaste lesgever.
 
Schepen van sport Eddy Warrand: “Het is een antwoord op bewegingsarmoede van de kinderen. Er is een nood bij vele kinderen aan meer beweging. Zowel de ouders als de Lennikse scholen zijn vragende partij”.
 
De actie loopt van november tot februari 2010. De naschoolse activiteiten gaan door elke maandag van 16.30 tot 17.30 uur in de turnzaal SGI secundair, Schapenstraat 39 in St. Martens-Lennik. Er is gratis busvervoer onder begeleiding van ’t Rakkertje naar de sportlocatie.
 
De prijs voor 12 lessen bedraagt 12 euro. Inschrijven kan op de sportdienst van Lennik tot 9 januari of via de deelnemende scholen.
 
Dit nieuwe initiatief kwam tot stand door de samenwerking tussen de gemeentelijke sportdienst, de FOLLO-leerkracht, SVS, Bloso en de Lennikse basisscholen ’t Rakkertje, St-Godelieve-Instituut, De Key en De Kleine Prins.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 okt 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief