Laatste artikels van Liedekerke

REGIO - Nieuwe natuursubsidies voor verenigingen uit Pajottenland & Zennevallei

Tentoon_120__kopie_
Straks meer groen in het Pajottenland en de Zennevallei? Foto Marc Colpaert
 

Het Regionaal Landschap gaat op zoek naar samenwerking en projectideeën in het Pajottenland en de Zennevallei. De Vlaamse overheid heeft een nieuwe projectoproep ‘Groene Rand’ gelanceerd voor de aankoop en inrichting van toegankelijke groengebieden. Deze subsidies staan nu voor het eerst ook ter beschikking voor verenigingen en organisaties die aan de slag willen met toegankelijke natuur. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Een nieuw thuisblijfspel: Wat ben ik?

Wat_ben_ik_spel
 

Het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei biedt een fijne thuisblijfactiviteit aan voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Via een ‘Wat ben ik’-spel  kom je meer te weten over welke planten en dieren in jouw tuin of buurt leven. Het spel werd gemaakt in samenwerking met de andere regionale landschappen uit Vlaams-Brabant en de provincie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

LIEDEKERKE - Op de valreep toch nog een afscheid van Dol-Fijn

Foto_afstuderen_dolfijn__2019-2020__1_ab
 

Schooljaar 2019-2020 was wat we kunnen noemen een bewogen jaar. Gelukkig mochten we op het einde toch nog enkele weken samen met de vriendjes komen ravotten, knutselen, samen spelen en leren in ons vertrouwde klasjes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

LIEDEKERKE - Proclamatie van het 6de leerjaar en 3de kleuterklas van St Antoniusschool

2020-06-30_proclamatie_st_antoniusschool__1_ab
 

We hebben op z’n zachtst gezegd een bijzonder woelig schooljaar achter de rug. Vele geplande feesten moesten we dan ook opzij zetten. Toch wouden we onze zesdeklassers een onvergetelijk afscheidsmoment geven. De proclamatie, op de laatste schooldag, was dan ook heel intens. Voor deze gelegenheid werden alle leerlingen van het zesde leerjaar verwelkomd op school. Een blij weerzien voor alle leerlingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jul 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

TERNAT AFFLIGEM LIEDEKERKE - Diefstallen in bergplaatsen en tuinhuizen

Img_0477
Deze fiets werd gestolen in de Affligemstraat in Ternat
 

Tussen 28 juni en 2 juli ontving de politie in totaal 7 meldingen van diefstal uit aanhorigheden van woningen in de Molenstraat (28/06), De Kavee (29/06), de Kerkweg (29/06) en opnieuw de Molenstraat (29/06) in Affligem en in de Affligemstraat in Ternat, in de Vijfhoekstraat in Liedekerke en in de Bellestraat in Affligem (01/07). De dieven verschaften zich toegang tot het tuinhuis en de buit betreft in de meeste gevallen werkmateriaal en fietsen, die soms dezelfde dag gekocht werden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jul 2020
Guido Van Cauwelaert
 

De Sint-antoniusschool van LIEDEKERKE nam op 30 juni 2020 afscheid van juf Alena Guldemont

2020-06-30_afscheid__juf_alena_guldemont
 

Zij gaat na meer dan 40 jaar dienst met pensioen en werd door de kinderen, leerkrachten en ouders in de bloemetjes gezet. Het was een geëmotioneerde Alena die deze ochtend om 9u45 op haar laatste werkdag met paard en kar de speelplaats opreed. Het schoolteam verwelkomden hun collega op de rode loper.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

LIEDEKERKE - Rita Deneve krijgt plein naar haar vernoemd

2012-08-25_plesj_rockt__116_ab
 

Zangeres Rita Deneve, gekend van haar hit ‘De Allereerste Keer’, krijgt een plein in de Opperstraat. Rita Deneve woonde tot haar 21  jaar in Liedekerke en heeft de gemeente altijd een warm hart toegedragen. De inhuldiging zal waarschijnlijk rond het weekend van kermis Opperstraat gebeuren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jun 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

LIEDEKERKE - Zwembad Heuvelkouter opent opnieuw de deuren

2020-31-01_heropening_zwembad__2_ab
 

Vanaf 1 juli is het weer toegelaten om een frisse duik in ons zwembad te nemen. Doordat we ons aan strikte veiligheidsmaatregelen moeten houden, kunnen we in juli en augustus jammer genoeg in Liedekerke nog niet voltijds openen voor het publiek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jun 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

LIEDEKERKE - Dertiende zomerschool

2018-12-31_onvergetelijke_beelden__136_
 

Gemeente Liedekerke organiseert een taalkamp voor kinderen die na de zomervakantie naar het eerste tot en met het zesde leerjaar gaan. Deze kinderen spreken thuis weinig of geen Nederlands. Samen oefenen we de Nederlandse taal op een speelse manier via oefenblaadjes, spelletjes, liedjes, leesmomenten en andere creatieve werkvormen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jun 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

TERNAT AFFLIGEM ROOSDAAL LIEDEKERKE - politiezone en inspectiediensten controleren nachtwinkels

Img_4505
 

 Op vrijdag 19 juni 2020 hebben interventieploegen van de politiezone TARL de nachtwinkels op het grondgebied van de 4 gemeenten gecontroleerd. Verschillende inspectiediensten en partners inzake handhaving namen deel aan de actie: de dienst Vreemdelingenzaken (DVZ), de RSZ-inspectie, de cel Namaak van de FOD Economie, de Controledienst Tabak en Alcohol van de  FOD Volksgezondheid en het Federaal Agentschap voor Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jun 2020
Guido Van Cauwelaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief