BEERSEL - De meent krijgt betere akoestiek en WIFI

C21

BEERSEL - De meent krijgt betere akoestiek en WIFI

Meent_zonnig
Foto Felix Merckx

Er wordt werk gemaakt van de akoestiek in cc de Meent. De firma Scala Consultants heeft in 2009 zaalakoestische metingen gedaan in de schouwburg van CC de Meent.

Daar zijn grote absorberende vlakken in plafond en zijwanden aanwezig. Bij uitgetrokken telescopische tribune leidt dit een te korte nagalmtijd bij muzikale optredens en een te laag spraakgeluidsniveau en dito verstaanbaarheid in het middelste en achterste gedeelte van de zaal. Scala Consultants formuleerde een advies: - De huidige latten op de muur afbreken (er achter zit rotswol die geen thermische maar enkel akoestische isolatie is) - Vervangen door speciale geluidsverstrooiende houten latten (gebruikt in alle hedendaagse muziekzalen en CC’s, o.a. Vilvoorde) Gemeente Beersel is eigenaar van het gebouw.
 
Met de architect van de gemeente wordt een stappenplan opgezet, om na overleg en akkoord van gemeente Beersel, over te gaan tot uitvoering in de zomer van 2010. In de begrotingswijziging van vzw de Meent is hiervoor 1000.000 euro voorzien.
 
Andere nieuwigheden: Heel het Meentcomplex en gemeentebib Beersel) wordt een wifi-hotspot: Men zal overal draadloos kunnen surfen. Investeringen zijn gebeurd in 2009, er komt een jaarlijks onderhoudsprogramma, net als voor de ticketingsoftware. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2010
Marc Sluys
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief