LDD BEERSEL: Werken en parkingtekort moordend voor centrum Alsemberg

C21

LDD BEERSEL: Werken en parkingtekort moordend voor centrum Alsemberg

Editiepajot_ldd_nationaal_200

LDD Beersel vreest dat de twee jaar durende werken aan het Winderickxplein moordend zullen zijn voor het centrum van Alsemberg. Mede door de aanleg van zestig serviceflats, veertig appartementen, winkels en kantoren zal er in de toekomst een groot gebrek aan parkeergelegenheid zijn.

“Het gemeentebestuur van Beersel lijkt de ernst van deze situatie nog steeds niet te beseffen, dit blijkt uit de verklaring van Burgemeester Casaer betreffende het parkingtekort aan het Winderickxplein.”, aldus LDD'er Steven Deneyer.
 
‘Er komen meer parkeerplaatsen dan voor de werken', aldus burgemeester Hugo Casaer. Met een snelle rekensom kwam hij uit aan ruim 630 parkeerplaatsen op amper twee minuten wandelen van het Winderickxplein. ‘Voor intercommunale Haviland begon aan de bouw van het Winderickxeiland, waren hier 25 parkeerhavens. Dit worden er nu 36, plus een ondergrondse parkeergarage onder het plein voor negentig voertuigen.'
 
“In deze verklaring vergeet burgemeester Hugo Casaer echter te vermelden dat bij die zogenaamde 630 parkeerplaatsen heel wat privéparkings horen. De parkeergelegenheden die GB, Colruyt, Vastiau Godeau en Delhaize voor zijn klanten voorziet mogen niet in het gedrang komen door het gebrek aan toekomstvisie bij het gemeentebestuur”, beweert LDD’er Steve Goethaert.
 
Ook rondom het Winderickxplein verwacht LDD Beersel een hoge verkeersdruk, en wenst dan ook dat het gemeentebestuur actie onderneemt om het centrum zoveel mogelijk te ontlasten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2010
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief