BEERSEL - Bezoekerscentrum voor ambachtelijke bieren nadert met rasse schreden

C21

BEERSEL - Bezoekerscentrum voor ambachtelijke bieren nadert met rasse schreden

Editiepajot_bart_devill__bezoekerscentrum_lambikbieren
In deze oude vestiging van de Colruyt Alsemberg komt het bezoekerscentrum / foto's Bart Devillé
 
Editiepajot_bart_devill__bezoekerscentrum_lambikbieren
Enkele lekkere Lambikbieren / foto Bart Devillé

De eerste tegel van het “Bezoekerscentrum ambachtelijke Bieren” De Lambiek werd gedoopt door Vlaams Minister Geert Bourgeois in aanwezigheid van de mensen van Horal (Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren) als start van de werkzaamheden van het bouwprogramma van fase 1. De Lambiek komt in de voormalige Colruyt-vestiging.

“De Lambiek” moet een natuurlijke aantrekkingspool worden voor zowel de gerichte als de toevallige bezoeker. Er wordt beoogd om de lambiekbieren en de habitat waarin deze gedijt op een speelse en aantrekkelijke wijze aan het publiek voor te stellen. Door een stapsgewijs parcours belandt de bezoeker van de ene sensatie in de andere.

Het ontdekkingsparcours loopt via de verschillende entiteiten in het gebouw. Na een eerste kennismaking met de lambiekgeschiedenis bij het binnenkomen, wordt de bezoeker verder geleid naar de multimediaruimte. In deze “box in the box”, met een bezettingscapaciteit van ong. 108 personen, worden de streek en de lambiek verder uitgediept. Verder wordt er ook nog een multimediazaal voorzien, een tentoonstellingsruimte en een video-wand. Armand Debelder, voorzitter van HORAL(Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren): “Om het parcours dorstlessend te beëindigen kan er in de degustatieruimte en het aansluitende buitenterras geproefd en genoten worden van de verschillende lambiekbieren.”

In deze degustatierumte kunnen de bezokers dus proeven van de producten. Hier worden de Lambiekbieren geschonken zoals het hoort, gedronken in een aan het bier aangepast glas en op een juiste temperatuur bewaard. Aan de wanden zullen grote foto’s en grafiek zorgen voor sfeer binnen de degustatie- en demonstratiezuimte. Op de verschillende tafels zullen bierviltjes te vinden zijn met weetjes over Lambiekbieren en antwoorden.

Verder staat in “De Lambiek” de toerismedienst van Beersel tevens paraat om de bezoeker verder te informeren aangaande de streek, de lambiekbrouwerijen…. Kortom om iedereen die een bezoek brengt aan “De Lambiek” zich een beetje meer Bourgondiër te laten voelen.

De aanvang der werken wordt voorzien voor 12 maart, geraamd prijskaartje 8O8.895 euro, exclusief BTW.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 feb 2010
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief