Groep Colruyt opent nieuw distributiecentrum in BEERSEL

C21

Groep Colruyt opent nieuw distributiecentrum in BEERSEL

Editiepajot_colruyt_beersel_nieuw_distributiecentrum_foto_bart_deville
Hugo Casaer (burgemeester Beersel), minister Philippe Muyters en voorzitter Jef Colruyt / foto Bart Devillé
 
Editiepajot_beersel_colruyt_distributiecentrum_02_foto_bart_deville
Binnen in het nieuw distributiecentrum / foto Bart Devillé
 

Vlaams Minister van werk en ruimtelijke ordening Philippe Muyters en Beersels burgemeester  Hugo Casaer openden in Beersel een nieuw distributiecentrum van de Groep Colruyt. De nieuwbouw op de site Laekebeek is goed voor 24.000 vierkante meter extra opslag- en kantoorruimte. In juli komt er na de opening van een tweede hal nog eens 35.000 vierkante meter bij. Deze investeringen van in totaal ruim 54 miljoen euro stellen de Groep Colruyt in staat om de komende jaren te blijven groeien. In een eerste fase gaan er op Laekebeek 370 medewerkers aan de slag, op termijn worden dat er 670. In 2010 wil de Groep Colruyt zowat 3.000 medewerkers aanwerven.

De opening van de nieuwe distributiecentra past in de strategie van de Groep Colruyt om een aantal verspreide afdelingen te centraliseren en te moderniseren. Daarmee mikt de groep op meer vereenvoudiging en efficiëntie. Voorzitter Jef Colruyt: ”De 60.000 bijkomende vierkante meter opslagruimte stelt ons in staat om te blijven groeien en nieuwe winkels te openen. De site Laekebeek is ook een duurzame, verantwoorde keuze, want hier houden we maximaal rekening met mobiliteit, leefbaarheid en milieu. Zo is er op hetdak een zonne-installatie van 45.000 vierkante meter voorzien”. Voorzitter Jef Colruyt wees er ook op dat de groep een missie heeft, namelijk “Samen duurzame meerwaarde creëren door waardengedreven vakmanschap in retail. “ Nog volgens hem kan dit enkel dank zij de medewerkers, kapitaal(aandeelhouders, banken en leveranciers) en de klanten.

Burgemeester Hugo Casaer zegde een gelukkig man te zijn door in deze tijden te kunnen onderhandelen met iemand als de Colruytgroep: “Colruyt is een groep met respect, op elk vlak, voor de samenleving en zorgt voor impulsen in de tewerkstelling.”  Vlaams Minister Philippe Muyters sprak zijn bewondering uit voor de Groep Colruyt die van klein familiebedrijf evolueerde tot een internationale speler… “met duurzaamheid hoog in het vaandel en een economische groei om “U” tegen te zeggen. Ook het personeelsbeleid van Colruyt is een belangrijk element in het succes van de groep. Voor ons Vlamingen is het een zegen dat er groepen zijn als Colruyt die durven risico’s nemen, durven investeren.”

De nieuwe distributiecentra in Beersel mogen ook een uitgekiende locatie genoemd worden. Immers de site ligt centraal in België en heeft een vlotte verbinding naar de Brusselse Ring, zonder extra belasting voor de nabije dorpskernen van Lot en Ruisbroek. Bovendien ligt de site dicht bij de bestaande distributiecentra van Halle en Ghislenghien en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Het pas geopende distributiecentrum zal de eerste drie jaar gebruikt worden voor opslag en verdeling van foodproducten, daarna voor non-food. De hal die in juli opent, is volledig gereserveerd voor de non-foodformules DreamLand en DreamBaby. De hal zal dienstdoen als enige distributiecentrum van waaruit al hun winkels bevoorraad worden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 feb 2010
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief