BEERSEL wordt toneelgemeente 2010

C21

BEERSEL wordt toneelgemeente 2010

Beersel_toneelgemeente_
De toneelverenigingen stonden aan de basis van de titel. - Foto Marc Sluys
 

Einde maart besliste de Raad van Bestuur  van Opendoek -dit is de instantie die ook verantwoordelijk is voor de toekenning van het Koninklijk Landjuweel- dat Beersel de eretitel krijgt van ”Toneelgemeente 2010”.

Dit is de bekroning van de jarenlange inzet en steun van de Beerselse toneelverenigingen, het gemeentebestuur van Beersel, de gemeentediensten, het publiek en de vele vrijwilligers. Uiteraard ging dit niet onopgemerkt voorbij.

Wordt de onderscheiding of trofee officieel uitgereikt zondag 13 juni in het Provinciaal Domein Huizingen, ter gelegenheid van het ‘Feest van de vrijwilligers’, kregen de betrokken toneelverenigingen het goede nieuws nu al te horen.

Burgemeester Hugo Casaer gebruikte maar drie woorden: Dankbaarheid, Voldoening en Fierheid. Schepen van cultuur Eddy Deknopper wees er op dat deze eretitel mogelijk werd dank zij de toneelverenigingen zelf: Were Di, Lustig en Vrij en De Alsembloem en uiteraard de gemeente die alle mogelijke faciliteiten verleende. Ook de surplus dank zij de Orfeus-academie werd extra in de schijnwerpers gezet.

Voor de titel van “Toneelgemeente 2010” stelden 20 gemeenten uit heel Vlaanderen zich kandidaat. Na een strenge schifting bleven er 13 over waar de jury er uiteindelijk vier bekroonden: Beersel, Kortenaken, Menen en Middelkerke.

Beersel haalde het volgens de jury dank zij de “warmte “ die uitstraalde van het ingediende dossier en ook de intense samenwerking tussen de verschillende verenigingen die uitmondde in een echte en hechte vriendschap.. Ter illustratie, voor de jongste productie “Amadeus” met de Beerselse toneelverenigingen werden meer dan 100 personen ingeschakeld.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2010
Hugo Devillé
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief