Pirouette verzorgt 3 optredens in De Meent in ALSEMBERG

C21

Pirouette verzorgt 3 optredens in De Meent in ALSEMBERG

Alsemb_pirouette_optreden
350 kinderen treden op. - Foto Marc Sluys
 

Danscentrum Plrouette organiseert jaarlijks een prédansoptreden voor de kleinsten. Dit jaar dansen ruim 350 kinderen rond het thema “Musicals” wat zowel groot als klein enorm zal aanspreken. Musicals als Annie, Peter Pan, Sound of Music, Fame, Pippi Langkous, Mamma Mia, Belle en het beest, Sister act,.zullen zeker niet ontbreken.

Musicaja is een samenstelling van Caja de Musica wat in het Spaans “Muziekdoos” betekent. Deze muziekdoos verwijst naar het optreden: 2 doodgewone poppetjes dansen hele dagen op hun muziekdoos maar op een dag worden ze tot leven gebracht en komen ze terecht in de wereld van de musicals. Ze nemen het publiek mee op ontdekkingstocht en gaan van de ene musical naar de andere.

Ruim 350 kinderen, een hele organisatie....

Wie zal je op het podium aan het werk zien? Dit zijn zowel de prédansgroepen als de kids en klassiek 1 en 2. De jongsten zijn 4 jaar en de oudsten zijn 11 jaar. Een aantal kinderen van de jeugdgroep zal je ook hier en daar zien.

Voor sommigen zal het de eerste keer zijn dat ze op een podium staan voor anderen wordt het een gewoonte maar voor allen is het steeds weer een spannende, unieke en zeer leuke ervaring. Ook al zijn we met zoveel het groepsgevoel na zo’n reeks optredens is enorm groot!! Reken maar dat er traantjes van plezier zuilen vloeien ...

Voor de choreografiën zorgen Joy, Lise, Leen, Marjorie, Freya, Leentje, Tina en Nele en dit alles onder leiding van Julie. Reeds maanden geleden begonnen zij met het aanleren van de danspasjes en het maken van de kostuums.  Voor dit laatste kunnen ze rekenen op een paar creatieve mensen met naald en draad. Ook voor het decor slaan een paar mensen van het bestuur de handen in elkaar. Elk jaar zorgen zij voor een prachtresultaat.

Zo’n 150 vrijwilligers , vooral mama’s en papa’s van leden, en het bestuur staan tijdens de repetities en de optredens klaar om een handje toe te steken. Dit gaat van zorgen voor de make-up en het begeleiden van de kinderen tot helpen in de bar en de mensen begeleiden naar hun plaats. Zonder de steun van het bestuur en de talrijke vrijwilligers zou dit allemaal onmogelijk zijn.

De optredens zijn zaterdag 9 mei om 13u en 17.30 en zondag 10 mei om 14.30u in de Meent

Tickets? Er zijn nog maar een paar plaatsen op zaterdag beschikbaar. Deze kan je bestellen via De Meent via het nummer 02/359.16.00 of info@demeent.be .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2010
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief