Dierenpark is nieuwste attractie van het Provinciaal domein van HUIZINGEN

C21

Dierenpark is nieuwste attractie van het Provinciaal domein van HUIZINGEN

Dsc_3342
De kinderen kunnen in de dieren ook knuffelen. - Foto's Marc Sluys
 
Dsc_3337
Dsc_3332
Dsc_3335
Minister Geert Bourgeois en gedeputeerde Walter Zelderloo gaven ook elk een duif de vrijheid
 
Dsc_3331
Dsc_3324
 

 Gezinnen met kinderen en scholen hebben sinds dit weekeinde  met het nieuwe dierenpark een nieuwe bijkomende reden om het provinciedomein in Huizingen te bezoeken.  De opening  gebeurde in het bijzijn van Vlaams minister voor Toerisme Geert Bourgeois. De oude dierenverblijven steken in een nieuw kleedje en de dierencollectie werd uitgebreid, alles samen voor een bedrag van anderhalf miljoen euro. Binnenkort rijdt er ook een nieuw toeristisch treintje rond en er staan ook twee trekkershutten in de steigers

Van de oude dierenverblijven met de grote volières blijft niets meer over. Het vroegere dierenpark dateert nog van de jaren veertig en was tot op de draad versleten.  Het provinciedomein investeerde in een gloednieuw dierenpark dat zeer eigentijds werd opgevat. Aan de hand van educatieve en interactieve infoborden steken de bezoekers er ook nog wat van op. “We hebben ons dierenpark opgedeeld in drie delen. In de kasteelcollectie belijken de bezoekers dieren die vroeger bij een kasteel hoorden: pauwen, fazanten, watervogels, damherten en parkieten.”, vertelde domeindirecteur Marc Van Acker. “Het tweede deel is erfgoedcollectie. Hier kan men duiven en pluimvee ontdekken die typisch zijn voor Vlaams-Brabant. Maar we zijn ook bijzonder fier op onze knuffelcollectie met de geiten, schapen en konijnen. De bezoekers kunnen tot bij deze dieren gaan. Een omheining en een sas zorgen ervoor dat ze niet kunnen ontsnappen. Info- en doepanelen vormen een educatief traject in het dierenpark. Voor scholen is er een openluchtklas gebouwd . Bij de realisatie hadden we zowel oog voor het dierenwelzijn als voor de toegankelijkheid. Om de dieren niet te verstoren werken we op een aantal plaatsen met een wand met kijkgaten.'

Het dierenpark kostte een investering van 1,5miljoen euro. Toerisme Vlaanderen kwam met een subsidie van 500.000euro over de brug. Vandaar dat minister van Toerisme Geert Bourgeois de eer kreeg om het dierenpark te openen.

Vorig jaar kreeg het provinciedomein van Huizingen ruim 300.000bezoekers over de vloer. Hiermee staat het in de top 20 van de meest bezochte attracties in Vlaanderen.

In het domein staan nog andere nieuwigheden op stapel met een nieuw toeristisch treintje dat in juli in gebruik wordt genomen. De twee trekkershutten voor fietstoeristen zijn voor eind dit jaar. Die komen niet aan de vroegere jeugdherberg, maar in de omgeving van taverne Boelekewis.  De vernieuwde rotstuin zal vermoedelijk pas in 2012 klaar zijn. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2010
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief