Bussen rijden om door werken in DWORP

C21

Bussen rijden om door werken in DWORP

De_lijn_algemeen_p200

Verschillende haltes kunnen niet bediend worden

Vanaf dinsdag 4 mei zullen een aantal haltes in Dworp (Beersel) niet meer bediend worden door lijnen 153 en 155. Aquafin start grootscheepse werken waarbij een deel van de Alsembergsesteenweg in Dworp volledig wordt afgesloten. Hierdoor volgen de bussen van De Lijn een omleiding. De werken zullen vermoedelijk tot eind dit jaar duren.
 
Aangepaste reiswegen voor lijnen 153 en 155
Op dinsdag 4 mei start Aquafin met een volgende fase voor de aanleg van een collector in Dworp. Tijdens de werken zal de Alsembergsesteenweg tussen de Zevenbronnenstraat en de Elsemheidelaan volledig worden afgesloten. De werken zullen ook invloed hebben op het busverkeer. Lijnen 153 (Drogenbos – Halle – Leerbeek – Ninove) en 155 (Drogenbos – Rode – Halle AZ St Maria) volgen een omleiding.
 
Tijdens de werken zijn er op bepaalde tijdstippen verschillende omleidingen voorzien. Die omleidingen kwamen tot stand dankzij goed overleg met de gemeenten, de politiezones en Aquafin.
 
Omleiding 1: van toepassing op lijnen 153 en 155 van maandag tot en met vrijdag
Lijnen 153 en 155 kunnen op weekdagen verschillende haltes op de Alsembergsesteenweg en Steenweg naar Halle niet bedienen:
-Dworp – Smulders (richting Halle) → reizigers kunnen terecht aan de tijdelijke halte op de Alsembergsesteenweg ter hoogte van de Zevenbronnenstraat.
-Dworp – Destelheide → reizigers worden verwezen naar de tijdelijke halte in de Destelheidestraat ter hoogte van de Panoramastraat.
- Alsemberg – Herisemmolen → reizigers kunnen terecht aan de tijdelijke halte op het Varensplein.
-Alsemberg – Oude Nijvelsebaan en Sint-Genesius-Rode – Zavelberg reizigers worden verwezen naar de tijdelijke halte op de Steenweg naar Halle ter hoogte van de Ten Broekstraat.
 
Omleiding 2: van toepassing op lijn 155 op zaterdag en zon- en feestdagen
Lijn 155 zal in het weekend en op feestdagen volgende haltes niet kunnen bedienen op de Alsembergsesteenweg en op de Steenweg naar Halle:
-Dworp – Sportschuur, Dworp – Smulders, Dworp – Destelheide reizigers die richting Drogenbos moeten, worden verwezen naar de halte Gravenhof van lijn 153 op de Alsembergsesteenweg. Richting Halle kunnen reizigers terecht aan de halte Gravenhof in de Krabbosstraat.
-Dworp – Gravenhof (richting Drogenbos) → reizigers kunnen terecht aan de halte Gravenhof van lijn 153 op de Alsembergsesteenweg in de richting van Halle.
-Alsemberg – Herisemmolen, Alsemberg – Oude Nijvelsebaan, Sint-Genesius-Rode – Zavelberg, Sint-Genesius-Rode – Ten Broek, Alsemberg – Winderickxplein (tijdelijke halte) reizigers kunnen terecht aan de halte Winderickx op het Winderickxplein richting Halle en op de Houtweg richting Drogenbos. Lijn 153 zal deze haltes wel bedienen.
 
Omleiding 3: van toepassing op lijn 153 op zaterdag en zon- en feestdagen van 4/05/2010 tot en met 30/05/2010 (einddatum onder voorbehoud)
Lijn 153 zal in het weekend en op feestdagen verschillende haltes op de Alsembergsesteenweg, Steenweg naar Halle en Torleylaan niet bedienen en dat tot en met 30 mei 2010:
-Dworp – Sportschuur, Dworp – Gravenhof, Dworp – Wauweringen, Huizingen – Pretersblok, Huizingen – Domein reizigers kunnen terecht aan de halte Huizingen – Kerk in de Devillersstraat. Lijn 155 bedient deze haltes wel (m.u.v. de halte Dworp – Sportschuur).
-Dworp – Smulders, Dworp – Destelheide, Alsemberg – Herisemmolen, Alsemberg – Oude Nijvelsebaan, Sint-Genesius-Rode – Zavelberg, Sint-Genesius-Rode – Ten Broek en de tijdelijke halte op de Steenweg naar Halle ter hoogte van de Eigenbrakelsesteenweg reizigers worden verwezen naar de halte Alsemberg – Winderickxplein op het Winderickxplein.
 
Omleiding 4: van toepassing op lijn 153 op zaterdag en zon- en feestdagen van 1/06/2010 tot einde werken (begindatum onder voorbehoud)
Lijn 153 zal vanaf 1 juni 2010 op zaterdag, zon- en feestdagen verschillende haltes op de Alsembergsesteenweg, Steenweg naar Halle en Torleylaan niet bedienen:
-Dworp – Sportschuur, Dworp – Gravenhof, Dworp – Wauweringen, Huizingen – Pretersblok, Huizingen – Domein reizigers kunnen terecht aan de halte Huizingen – Kerk in de Devillersstraat. Lijn 155 bedient deze haltes wel (m.u.v. de halte Dworp – Sportschuur).
-Dworp – Smulders, Dworp – Destelheide, Alsemberg – Herisemmolen reizigers worden in de richting van Drogenbos verwezen naar de halte Alsemberg - Oude Nijvelsebaan op de Steenweg naar Halle. In de richting van Halle kunnen reizigers terecht aan de tijdelijke halte op de Steenweg naar Halle ter hoogte van de Elsemheidelaan.
-Alsemberg – Oude Nijvelsebaan → reizigers dienen zich te wenden tot de tijdelijk halte op de Steenweg naar Halle ter hoogte van de Elsemheidelaan.
 
Voor meer info kunnen reizigers terecht op het infonummer 070 220 200 of op de website www.delijn.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2010
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief