HALLE / DWORP - V.K. Elux wint voetbaltornooi Marc Leemans

C21

HALLE / DWORP - V.K. Elux wint voetbaltornooi Marc Leemans

Repro_editiapajot_vk_elux_ploeg__0510
VK Elux op het Marc Leemans tornooi in Dworp. Foto's Luc Bosmans.
 
Repro_editiapajot_vk_elux_0510
 

Zaterdag, 1 mei, de weersverwachtingen waren minder rooskleurig als de verwachtingen van de spelers van V.K. Elux. Op deze dag werd er immers deelgenomen aan de twaalfde uitgave van het Marc Leemans-tornooi in Dworp.  Volgende voetballers zouden de kleuren gaan verdedigen : Bosmans Kenny, Devogeleer Joery, François Tim, François Sven, Hemelings Wilfried, Hemelings Dimitri, Jahja Andi, Lories Dirk en Vanneste Anthony.

In Dworp stonden er twaalf ploegen klaar om de strijd aan te binden. Een overzicht : Reeks 1 : Veteranen Dworp, Armenia FC, Bende van Gent, Veteranen Saintes, Union Ruisbroek en FC Herne. Reeks 2 : FC Congo, Davidskornuiten, Los Amigos, FC Fazant, VK Elux en ZenZen.

De eerste wedstrijd bleek een goede opwarmer te zijn, tweemaal tien minuten waren voldoende om met 5-0 cijfers te winnen tegen ZenZen. 
De Davidskornuiten waren de volgende tegenstrevers en hier was de wedstrijd gelijkopgaand, helaas voor V.K. Elux werd er niet afgewerkt, wat aan de overzijde wel gebeurde. Hier werd met de kleinste cijfers verloren, namelijk 1-0.
En toen kwam de klapper, namelijk FC Fazant. Onze jonge ploeg had de duimen moeten leggen tijdens vorig tornooi maar enkele weken nadien op het eigen Pinkstertornooi werd het een gelijkspel. Hoe waren onze jongens geëvolueerd na een jaar ?   Dit was echt een testwedstrijd in het vooruitzicht van het komende Pinkstertornooi.   Een zeer collectieve groep begon onmiddellijk aan zijn opmars na het gegeven startsein. Na enkele minuten werd reeds gescoord, zelfs tweemaal. Onze secure verdediging had weinig problemen met de aanvallen van FC Fazant, die haast radeloos werden terwijl onze spitsen regelmatig konden uitbreken. Uiteindelijk werd er gewonnen met 3-0 cijfers. Onze netten waren netjes gebleven dit jaar.  
Na de middag werd er gespeeld tegen FC Congo en opnieuw hetzelfde scenario, snelle uitbraken van de hele groep vanaf de eerste minuut en scoren. Nadien mooi de wedstrijd onder controle houden. Eindresultaat 4-0 en opnieuw geen goaltje geslikt. Onze keeper van dienst, Willy, kon eerder van een mooie spel genieten en zag zijn verdedigers praktisch nooit in de problemen geraken.   Nu werd het uitkijken wat er gebeurde in de Reeks 1. Want de laatste wedstrijd kon al dan niet een finaleplaats opbrengen. VK Elux stond derde in zijn reeks met één punt na Los Amigos en drie punten na Davidskornuiten.
Laatste wedstrijd in de reeks :  VK Elux tegen Los Amigos. Een vrij ervaren groep met vele goede voetballers, maar zij waren niet verder gekomen dan een 1-1 tegen FC Fazant (onze barometer). Helaas zal ik opnieuw moeten in herhaling vallen. Snel op de bal, weinig balverlies en goede veldbezetting (een droom van iedere trainer) lieten onze voetbalspelers de tegenspelers regelmatig in het stof bijten. Na enkele minuten was het dus raak.    Los Amigos liepen zich telkens te pletter tegen onze verdediging zeker tijdens de eerste helft. Het werd een felle tweede helft , met enkele fouten door frustratie. Zij zagen namelijk hun finale plaats in rook opgaan. De druk op onze verdediging werd heel hoog, enkele puike kopwerken van Dirk en de vuisten van Wilfried waren nodig om stand te houden en de tegenaanval te lanceren. De laatste minuut tikte weg en bij een stand van 4-0 waren onze netten niet beroerd.   Gejuich alle kanten want VK Elux had de finale gehaald van reeks 2. 
Samen met de Davidskornuiten had VK Elux 12 punten gehaald, maar gezien de monsterscore van 16 goals en 1 tegengoal werden we groepswinnaar. Davidskornuiten zaten maar met 11 goals en 4 tegengoals. Wie werd onze tegenstrever van de grote finale ? In reeks 1 was de winnaar reeds gekend tijdens de voorlaatste match namelijk  FC Herne.
Om 17h40 werd het startsignaal geven van de grote Finale tussen FC Herne en VK Elux. Tweemaal 20 minuten lang zou er gestreden worden voor de prachtige wisselbeker (maar eerder voor de eer, denk ik) . De zeer ervaren spelers van FC Herne konden onze aanvallen opvangen, en langs de overzijde gebeurde hetzelfde scenario. Het was gewoon zoeken naar het gaatje gedurende de eerste helft. De scheidsrechter was er eentje voor de finale waard. Hij floot iedere fout hou klein het soms was, typisch voor zaalvoetbal. Tweede helft dan, het was bergopwaarts en dit is veelal een voordeel gebleken. Een prachtige veldbezetting met snel heen en weer passes, een doorsteekballetje en de  verrassende goal stond in het boekje van de scheidsrechter. Vanaf dat ogenblik naam FC Herne iets meer risico, waardoor onze spelers sneller door de verdediging geraakten en enkele minuten nadien stond het 0-2. Toen was de veer echt gebroken en de ene aanval na de ander kwam aanrollen langsheen de flanken. Bij het eindsignaal stond het 0-4. 
Opdracht volbracht.
Na een eerste deelname op een tweede plaats eindigen en nu dit jaar voor de tweede maal deelgenomen en het tornooi gewonnen te hebben en dit met voetballers die enkel op zondagochtend vrolijk een balletje trappen wil toch nog iets meer betekenen. Je mag techniek en kwaliteit in huis hebben, maar als je geen goede groepsgeest onder elkaar heb wordt men geklopt door mensen als V.K. ELUX.
Nog enkele cijfers :
6 wedstrijden waarvan 5 gewonnen en eentje verloren met het kleinste cijfer.
20 goals en maar 1 tegengoal, niemand heeft beter gedaan.
Oprechte felicitaties aan de hele ploeg. Moge dit aanzetten tot een prachtige prestatie bij het eigen Pinkstertornooi. Laat echter nooit de prachtige en unieke groepssfeer uit VK Elux geraken. De sportiviteit onder elkaar is van heel groot belang om wekelijks van voetbal te kunnen genieten. Als je jezelf als speler bij VK Elux vergelijkt met sommige ploegen, dan stel je soms de vraag hoe deze kunnen verder bestaan met al die neuvorisiteit. 
En helaas voor de afwezigen die niet hebben kunnen genieten van dit voetbalfeest, blijven er enkel een paar mooie foto’s .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2010
Luc Bosmans
Luc Bosmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief