VARIA / BEERSEL - 3,8 miljoen euro Vlaamse subsidies voor 27 toeristisch-recreatieve projecten

C21

VARIA / BEERSEL - 3,8 miljoen euro Vlaamse subsidies voor 27 toeristisch-recreatieve projecten

Vlaamse_regering_p200

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois investeert in totaal 3.775.700 euro in 27 nieuwe toeristisch-recreatieve projecten in Vlaanderen. Met de subsidies wil de minister de uitbouw en vernieuwing van toeristische infrastructuur aanmoedigen. Een brede waaier van projecten krijgt financiële steun via Toerisme Vlaanderen: van de inrichting van toeristische bezoekerscentra en het plaatsen van toeristische bewegwijzering tot de realisatie van wandel- en fietsnetwerken. De gesubsidieerde projecten zijn verspreid over heel Vlaanderen: 8 in Antwerpen, 4 in Limburg, 3 in Oost-Vlaanderen, 5 in Vlaams-Brabant en 7 in West-Vlaanderen.

“Investeren in de kwaliteit van onze toeristische infrastructuur is broodnodig, willen we de toeristen elke keer opnieuw warm kunnen maken voor een vakantie in een van onze prachtige Vlaamse groene regio's”, legt de minister uit. “Dat blijft een belangrijke uitdaging. Want een bloeiende toeristische sector zorgt er voor een goed draaiende lokale economie en werk in eigen streek.”
 
De 27 geselecteerde projecten bieden stuk voor stuk een meerwaarde aan het bestaande toeristisch-recreatieve aanbod in Vlaanderen. Een greep uit de gesubsidieerde projecten:
 
De vzw Kempens Landschap krijgt een subsidie van 152.000 euro voor de uitbouw van het Fort van Duffel tot dé zuidelijke toegangspoort van de buitenste fortengordel in de provincie Antwerpen. Er komt o.m. een belevingstentoonstelling die de bezoeker onderdompelt in de geschiedenis van het fort en kennis laat maken met de huidige, mysterieuze bewoners (vleermuizen). De bezoeker kan ook op ontdekking in de aarddonkere onderaardse gang van het fort.
 
De Limburgse gemeente Lanaken ontvangt 226.000 euro voor de toeristische ontsluiting van deelgemeente Oud-Rekem, in 2008 uitgeroepen tot 'Mooiste dorp van Vlaanderen'. Er komt een gloednieuw info- en onthaalkantoor met bezoekerscentrum, de Museumkerk wordt ingericht en er wordt geïnvesteerd in toeristische bewegwijzering, infoborden en zitbanken.
 
In Gent investeert de vzw Vlaamse Pleziervaart Federatie in een verbetering van het basiscomfort in de passantenhaven Gent-Centrum. De vzw krijgt een subsidie van 18.600 euro voor de uitbreiding van extra comfortabele aanmeerplaatsen voor bezoekers. Er komen elektriciteitsvoorzieningen op de langssteiger in de Ketelvaart, zodat de passantenhaven voldoet aan de hedendaagse normen voor jachthavens.
 
Het Pajottenland staat bekend om zijn brouwerijen van ambachtelijke lambiekbieren (o.a. geuze en kriek). De gemeente Beersel maakt werk van de realisatie van een bezoekerscentrum voor die ambachtelijke lambiekbieren. Het bezoekerscentrum zal bestaan uit een degustatie- en demonstratieruimte en -terras, een ruimte voor audiovisuele voorstellingen en een tentoonstellingsgedeelte. Het bezoekerscentrum zal ook het infokantoor van Beersel huisvesten, dat momenteel nog in het gemeentehuis te vinden is. De gemeente krijgt voor de inrichting van het bezoekerscentrum 306.000 euro.
 
In het West-Vlaamse Menen vind je langs een oude Leiearm een stukje waardevol industrieel erfgoed, de site Roussel. Deze voormalige bouwmarkt is een site met toeristisch-recreatief potentieel. De vzw ’t Veer, een beschutte werkplaats in Menen die de site momenteel huurt, wil er een toeristisch-recreatieve bestemming aan geven en er tegelijk een sociaal tewerkstellingsproject van maken. De site Roussel wordt een recreatief knooppunt voor fietsers (fietsinrijpunt) en wandelaars, met o.m. een cafetaria. Daarnaast wil 't Veer de site ook op de kaart zetten als een (cultuur-) toeristische attractie, met het jukebox belevingscentrum. Vzw 't Veer ontvangt 180.000 euro Vlaamse subsidie voor het project.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jun 2010
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief