BEERSEL - Jo Van Aert brouwt nu ook biologisch

C21

BEERSEL - Jo Van Aert brouwt nu ook biologisch

Editiepajot_bart_devill__jo_van_aert
Jo Van Aert / foto Bart Devillé
 

Beerselaar Jo Van Aert neemt al voor de derde keer deel aan de Beerselse Kasteelfeesten- dit jaar 26 en 27 juni-,  meer bepaald de streekproducten markt. Van beroep is hij wel ingenieur electro-mechanica, maar in 2007 verliet zijn eerste zelf gebrouwen bier de brouwerij.

Voor hij begon te brouwen was hij voor zijn job vaak in het buitenland en uit interesse begon hij bij Coovi in Anderlecht een opleiding bier brouwen. ‘Het was steeds een droom geweest een eigen zaak op te starten en met het bier brouwen werd deze droom werkelijkheid. Na heel wat zoekwerk kwam ik in Binche terecht in een oude brouwerij van 1846 die nog functioneerde en waar ik niet teveel moest investeren. Het Belgoobeer was geboren.’
Zijn eersteling was de Belgoo Magus, een 100% natuurlijk blond Belgisch bier(6,6% alc.vol.), gemaakt van een unieke combinatie van 4 verschillende granen (gerst, tarwe, spelt en haver). Tot vorig jaar was dit zijn enig bier tot vorig jaar. De Belgoo Magus kreeg dan opvolging door de Belgoo Arbo(8,1% alc.vol.) en de Belgoo Luppo(6,5% alc.vol.).
Op de streekproducten markt van de Beerselse Kasteelfeesten presenteert hij nu voor het eerst zijn Belgoo Biolo Amber, een biologisch amber bier(7,5% alc.vol.), gemaakt van een unieke combinatie van 3 verschillende bio granen: gerst, tarwe en spelt. Al de bieren van Jo Van Aert worden gekenmerkt door een drievoudige vergisting, zijn niet gefilterd en zonder chemische additieven. De Belgoo Biolo Amber werd ook nog eens hergist op fles.
‘Wie had ooit gedacht dat ik van mijn hobby mij beroep kon maken. Ergens is het wel een nadeel dat ik telkens naar Binche moet om te brouwen, maar ik ben wel op zoek naar een loods, oud fabriek of terrein zodat ik in Beersel zou kunnen brouwen. Mijn depot heb ik hier al gevonden in Lot.’
 Het Belgoo Beer is al te verkrijgen bij Drankcentrale BVS in Sint-Piezters-Leeuw, Drinks Dekoninck in Halle, Streekproductencentrum Halle, Hoeve Cuvry in Dworp en Delhaize Alsemberg. Geschonken wordt het al bij Centrum Hotel en Boelekewis in Beersel en Den Herberg in Buizingen.
Voor meer info: Jo Van Aert : tel. O475/69.24.60, vanaert@belgobeer.com en www.belgobeer.com .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jun 2010
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief