Subsidies van de provincie voor Kasteel van BEERSEL

C21

Subsidies van de provincie voor Kasteel van BEERSEL

Beersel_kasteel_visjes_
Met het plaatsen van visjes werd de eerste restauratiefase afgerond. - Foto Marc Sluys
 

Op 13 februari 2010 presenteerde  Hugo Casaer, burgemeester en schepen voor onroerend erfgoed,  samen met de ploeg  van architect Karel Breda aan de vertegenwoordigers van het provinciebestuur van Vlaams Brabant, en het bestuur van de vzw Histische woonsteden in aanwezigheid van minister Bourgeois het restauratiedossier faze 2, nu faze 1 afgesloten werd  met het te water laten in de gracht van de vissen.

De gemeenteraad van 28 april 2010 keurde het dossier definitief goed en het hele bundel vertrok naar het provinciebestuur en de Vlaamse overheid voor goedkeuring en subsidiêring. 
Deputé Jean-Pol Olbrechts liet nu aan  Hugo Casaer weten dat de bestendige deputatie op 3/6 een toelage aan Beersel toekent van 441.270,41 Euro zijnde 20% van de kostprijs.  In Beersel is het bestuur  dankbaar gelukkig met deze snelle beslissing. De 60% vanwege de  Vlaamse Overheid  is momenteel in onderzoek. Het verschil is in de begroting van Beersel  al  jaren voorzien in een reservefonds opgericht bij het afsluiten van het vorig millenium.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jun 2010
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief