BEERSEL - Feest Vlaamse Gemeenschap wordt familienamiddag

C21

BEERSEL - Feest Vlaamse Gemeenschap wordt familienamiddag

Editiepajot_bart_devill__lieberte_walschot
Liberte Walschot van de cultuurraad Beersel / foto Bart Devillé
 

Al enkele jaren zorgt de cultuurraad Beersel voor een namiddagprogramma ter gelegenheid van de Kasteelfeesten. Dit geldt dan ook als het feest van de Vlaamse Gemeenschap in Beersel.

Liberte Walschot, voorzitster van de Cultuurraad: ‘ Al enkele jaren opteren wij om het feest van de Vlaamse Gemeenschap te laten samenvallen met de Kasteelfeesten. En telkens wordt het een familienamiddag, boordevol activiteiten voor jong en minder jong. Zoals vorig jaar wordt de weide van het kasteel van Beersel omgetoverd tot een middeleeuws dorp, vol ridders en jonkvrouwen, waar de verwijzing naar de ‘Guldensporenviering’ nooit ver weg zal zijn. ‘
Verder zorgt de Koninklijke Fanfare Eendracht maakt Macht uit Lot voor een wandelconcert. De kinderen kunnen zich uitleven met oude volksspelen of in een creatieve work-shop( schminken, schilderen, ..). ’t Meiboompje uit Alsemberg stelt tentoon op de weide of binnen het kasteel.
‘De namiddag wordt afgesloten met een ballonwedstrijd en de traditionele Guldensporenworp…. En wat de winnaar dit jaar krijgt, blijft een verrassing. ‘ Wat wij wel al konden vernemen is dat er niet minder dan 5 manden gevuld met streekproducten te winnen zijn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2010
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief