Oproep voor een vredescomité in BEERSEL

C21

Oproep voor een vredescomité in BEERSEL

Editiepqjot_oudstrijders_foto__erckx
Foto © Felix Merckx

Eerbied voor oudstrijders.
Beersel hecht veel waarde aan de jaarlijkse herdenkingsplechtigheden op 11 november waarbij de oorlogsslachtoffers respectvol herdacht worden en stil wordt gestaan bij het grote goed dat vrijheid en vrede is. Maar naargelang de Tweede Wereldoorlog steeds verder achter ons komt te liggen, zijn er steeds minder mensen die van de oorlog en bevrijding kunnen getuigen.

Het gemeentebestuur wil daarom het initiatief nemen tot het oprichten van een werkgroep die nadenkt over hoe de herinnering aan het oorlogsverleden en de hieraan verbonden vredesgedachte ook in de toekomst levend te houden. Er zijn mooie voorbeelden van comités die alles in het werk stellen om de nagedachtenis in stand te houden en die als inspiratie kunnen dienen. Zo is er het 40-45 comité in de jumelagegemeente Hoorn (Nederland) dat daar in nauw contact met het plaatselijke bestuur, de scholen en andere partners allerhande activiteiten ontwikkelt.
 
Voelt u zich aangesproken door deze oproep, dan kan u vrijblijvend deelnemen aan een eerste overleg op donderdag 30 september om 20 uur in CC de Meent. Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen bij de cultuurdienst 02 359 16 17 of cultuur@beersel.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 20 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024

archief