Oplichters komen mogelijk naar BEERSEL

C21

Oplichters komen mogelijk naar BEERSEL

Editiepajot_politie_2010__pixels200

Zopas ontving zowel de gemeente Beersel als de lokale politie van Beersel een brief van een vzw met de naam Sociaal Fonds Politie – Brandweer en Veiligheidsdiensten waarin deze vzw aankondigt dat zij naar Beersel zullen komen om er toegangskaarten voor een bal en kaarten die recht geven op een tijdschrift te verkopen. De politie wil al haar inwoners ervoor waarschuwen dat zij geen enkele binding hebben met de lokale politie van Beersel, noch met enig ander politiekorps. Contacten met de brandweer van Halle en Brussel leren dat ook bij hen deze vereniging niet gekend is.

Deze vzw die al 35 jaar over het hele land steunkaarten verkoopt voor de politie en de brandweer is trouwens veroordeeld wegens oplichting. Het Brusselse parket had de volledige werking van de vzw ‘Sociaal Fonds Politie, Brandweer en Veiligheidsdiensten’ doorgelicht. Nog maar 2 procent van de opbrengst van de steunkaarten (die tot 50 euro kostten) werd nog effectief uitgekeerd aan politiemensen en brandweerlui. Uit het onderzoek dat het bestuur van de vzw de rechten om met de kaarten te leuren door de jaren heen had uitbesteed aan derden. Die mochten 98 procent op zak steken. De verkopers die in naam van de vzw van deur tot deur gingen, deden zich meestal voor als politiemensen of brandweerlui, maar waren meestal werklozen. De betrokken vzw werd in de jaren zeventig opgericht om geld in te zamelen als compensatie voor het belabberde statuut van de veiligheidsdiensten. Dat statuut is sindsdien verbeterd, maar de vzw bleef ongemoeid. De correctionele rechtbank van Brussel heeft de betrokkenen nu veroordeeld voor oplichting. Omdat de vzw nog amper leden ronselt en haar activiteiten volledig uitbesteedt, beveelt de rechtbank ook de ontbinding aan. De betrokkenen hebben beroep aangetekend tegen hun veroordeling.
Blijkbaar gaat de vzw gewoon door met de deur-aan-deurverkoop en zij gebruiken daarvoor afschriften van brieven die hen zouden moeten legitimeren maar die geen enkele waarde hebben. De politie vraagt dan ook aan haar inwoners om geen kaarten of wat dan ook te kopen en onmiddellijk de politie te verwittigen van zodra er zich mensen van deze vzw bij hen aanbieden.
Jozef Koeks
Hoofdcommissaris van Politie
Korpschef.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 sep 2010
Marc Sluys
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 20 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024

archief