BEERSEL Gemeenteraad vindt toch normaal plaats

C21

BEERSEL Gemeenteraad vindt toch normaal plaats

Editiepajot_beersel_hilde_ecker_foto_bart_deville
Nieuw gemeenteraadslid Hilde Ecker. - Foto © Bart Devillé
 

Beersel wordt bestuurd door een meerderheid gevormd door twee kartellijsten CD&V/N-VA en SP.A /Groen!. Zij halen nipt de bovenhand met één zetel, of 14 op de 27 raadsleden en tot nu leverde dit nog nooit moeilijkheden op.

Onlangs nam echter schepen Leen D’Hooge(CD &V) ontslag en verklaarde verder te zullen zetelen als onafhankelijke. Vermits voor de gemeenteraad van 29 september raadslid Jos Van Elslande(N-VA) in Spanje geblokkeerd bleef door de staking werd de meerderheid nu een minderheid. De oppositie bleef echter de vergadering bijwonen, zodat de gemeenteraad een normaal verloop kende.
Een nieuw gemeenteraadslid legde ook haar eed af.
In opvolging en na het heengaan van oud-schepen Els Germis(NV-A) legde op de gemeenteraad van 29 september Hilde Ecker(30) CD&V uit Dworp, advocate als opvolgster op de kartellijst CD&V/NV-A de eed af als gemeenteraadslid.
Het nieuw Beersels gemeenteraadslid woont met Samuel De Gols op de Dennenlaan te Dworp. Zij verwachten hun eerste kindje voor 1 januari. Hilde Ecker is advocate van beroep en werkzaam bij advocatenkantoor Van Landuyt en Vennoten, waar Luc Deleu haar baas is.
Zoals haar voorgangster is ook Hilde Ecker Vlaams voelend en wil zich o.m. inzetten voor Vlaamse aangelegenheden. Andere interessepunten zijn betaalbare huisvesting voor jong en oud, jeugd en derde leeftijd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 sep 2010
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 20 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024

archief