BEERSEL - Burgemeester Casaer begint aan zijn laatste jaren als burgemeester

C21

BEERSEL - Burgemeester Casaer begint aan zijn laatste jaren als burgemeester

Editiepajot_bart_devill__laatste_jaren_casaer
Foto © Bart Devillé
 

Tijdens de jongste nieuwjaarsreceptie werd burgemeester Hugo Casaer(CD&V) gehuldigd omdat hij al 40 jaar deel uitmaakt van de gemeenteraad. Ook is hij al 25 jaar burgemeester en hier voor wordt hij gehuldigd einde maart. En hier zal het dan bij blijven, want hij is geen kandidaat meer bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen van 2012.

“Ik heb dit trouwens al laten weten aan de groep en ben er dan 75. Tijd om het over te laten aan ‘jongere’ krachten en ook om me met wat anders bezig te houden. “Hugo Casaer afkomstig uit Ekeren leerde ‘streekproduct’ Annie Dereymaeker uit Alsemberg kennen. Zij gingen op zoek naar een bouwgrond en vonden deze in de Kraakbessenlaan te Alsemberg. In 1966 kwamen zij dan naar Beersel.
 
“Het was dan de tijd van vernieuwing in de politiek, protesten ter bescherming van de natuur en leefmilieu. Plaatselijk ging het ondermeer over de geplande zandwinningen op de Meigemheide en hoogbouw in de regio".
 
In 1970 werd Hugo Casaer dan raadslid in Alsemberg en in 1974 schepen van leeifmilieu in de Randfederatie Halle. Hij zorgde dan ook voor de tekst die hoogbouw belette in de regio en nog belet. In 1977 werd hij dan schepen van fusiegemeente Beersel. In maart 1986 volgde hij dan burgemeester Hubert Meerts op na diens overlijden.
 
Bij de hardste momenten uit zijn loopbaan, op menselijk vlak, rekent hij vooral de natuurrampen, de aanslag op politieagente Kitty Vannieuwenhuysen die omkwam, haar collega die zwaar gekwetst werd alsook de buurtbewoner die zijn gezin wilde beschermen. Op politiek vlak was het ontslag en vertrek uit de fractie van schepen Leen D’Hooghe een zware dobber.
 
“Maar er zijn ook heel wat zaken om fier over te zijn. Het bouwen van De Ceder en CC de Meent, de redding van het Frankveld, de manier waar op Beersel het Opvangcentrum voor Asielzoekers onthaalde, de sterke uitbouw van de dienstverlening bij de gemeentediensten en nog heel wat. Te veel om op te noemen! “
 
Of de burgemeester zich gaat vervelen na zijn politieke loopbaan, “ In het geheel niet. Met mijn hobby fotografie kan ik vele kanten uit, ik zal eindelijk tijd hebben om mij met literatuur en muziek bezig te houden. En er is uiteraard ook nog het gezin en de familie. “Wat hij na de politiek zal missen: het meewerken aan en het realiseren van projecten, de vele menselijke contacten en het uitwerken van ideeën.“Ik hoop wel dat ik het de laatste twee jaar nog goed kan van afbrengen en blijven leven en werken in een goede verstandhouding", aldus nog een gedreven burgemeester.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jan 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief