PZ HALLE, BEERSEL en SINT-PIETERS-LEEUW willen in proefproject van associatie stappen

C21

PZ HALLE, BEERSEL en SINT-PIETERS-LEEUW willen in proefproject van associatie stappen

Editiepajot_spl_politie_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_spl_politie_2_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

De oproep van Minister Turtelboom (Binnenlandse zaken) om sommige PZ te fusioneren of een associatie te vormen met andere korpsen is in de zones Leeuw, Beersel en Halle in geen dove oren gevallen. Burgemeester Lieve Vanlinthout (Sint-Pieters-Leeuw) sprak hierover tijdens de nieuwjaarsreceptie van de PZ Leeuw.

Burgemeester Vanlinthout: “De minister van Binnenlandse zaken heeft een oproep gedaan om sommige politiezones te fusioneren, en meer te gaan samenwerken. Zij sprak van een pilootproject in de vorm van een associatie tussen gemeentezones”.
 
De burgemeesters van Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Beersel gingen samenzitten om het voorstel van minister van Binnenlandse zaken Turtelboom te bekijken en al dan niet in een pilootproject te stappen, om samen te gaan met de drie politiezones. Niet in een fusie maar wel een associatie
 
Burg Vanlinthout: “Vermits we met de drie zones al een samenwerkingsakkoord getekend hebben, dat intussen al 8 jaar oud is vinden wij logisch dat wij een volgende stap durven zetten en dus onze kandidatuur stellen voor het pilootproject van de politieassociatie. Het zal een bespring geven, niet alleen op personeel maar ook in middelen. Middelen die al gekocht zijn in één zone zullen ook in de andere zones kunnen gebruikt worden en dat zal tot besparingen leiden”.
 
SAMENWERKING
Voor commissaris Yvan Van Oppem, die de zieke zonechef Marc Crispel verving, was 2010 voor de politie een goed jaar.
 
Commissaris Van Oppem: “ Wij hebben een paar dingen kunnen realiseren, wij hebben de watersnood gehad, waar we goed uitgekomen zijn en vooral de samenwerking met de gemeentelijke diensten is intenser geworden. Verder is er ook een samenwerking gekomen met de politiezone Brussel zuid (Anderlecht) om gezamenlijke controles te doen langs de Bergensesteenweg om zo de criminaliteit beter te kunnen beheersen”.
 
De diefstallen in de zone Leeuw zijn gestegen. De politie heeft tal van daders kunnen oppakken. Ook drugdealers werden bij de lurven gevat. Dit laatste fenomeen is in Leeuw gestegen na de nul tolerante die er is in de naburige zone Brussel Zuid. Vele drugdealers komen nu naar Sint-Pieters-Leeuw afgezakt.
 
Wat de jeugdzorg betreft werd een protocol ondertekend om het probleem van spijbelaars beter te kunnen volgen.
 
Zone Leeuw heeft ongeveer 365 aanhoudingen gehad het afgelopen jaar.
 
SITE 250
Wat het nieuwe politiegebouw ‘Site 250’ betreft, dat juist één jaar geleden werd aangekocht, heeft burgemeester Vanlinthout gezegd dat in oktober van dit jaar of ten laatste in het voorjaar van 2012 alle manschappen er een onderdak zullen vinden.
 
De verbouwingen zijn volop bezig. De aanbesteding voor de vernieuwing van het dak en de verwarming zijn gedaan. Nu gaat er werk gemaakt worden van de veiligheid. Zo zullen er camera’s geplaatst worden in en rond het gebouw.
 
BEDANKEN
Tot slot van de nieuwjaarsreceptie was er een fles rozenchampagne voor Marc Dillen, directeur van de PIVO-school waar de politiemensen hun opleiding krijgen en voor Jean-Pierre Berckmans, de dirco (directeur coördinatie Halle-Vilvoorde) die met pensioen is gegaan.
 
Inspecteur Cindy Lijs en calog-personeel Nelly Eeckhout legden hun eed af in de handen van burgemeester Vanlinthout.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jan 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief