Fietsersbond BEERSEL gaat van start

C21

Fietsersbond BEERSEL gaat van start

Editiepajot_bart_devill__fietsersbond_beersel
foto Bart Devillé
 

Dworpenaar Kris De Greef kon het niet meer verder aanzien. De fietsers worden in Beersel alles behalve verwend. En daar wil hij wat aan doen, o.m. door de oprichting van ‘Fietsersbond Beersel’. ‘Van bij ’t begin willen wij benadrukken dat we zeker geen ‘zaag- en klaagclub’ zijn. Integendeel, door onze inbreng willen wij het lot van de fietsers in Beersel verzachten en dit dan door het geven van positieve signalen naar het (gemeente) beleid toe’. “

Kris De Greef, actief in de luchtvaart, is afkomstig van deelgemeente Lot. Met de fiets rijdt hij een viertal keer per week naar zijn werkgever in Diegem. “En uit frustratie besloot ik te pogen ‘ Fietsersbond Beersel’ op te richten. Niet omdat ik onmiddellijk geïnteresseerd ben in een politiek mandaat, maar wel omdat ik de vergelijking kon maken met andere steden en gemeenten, voor wat het fietsen betreft”.
Kris De Greef doorkruiste al Beersel met de fiets en kwam tot de onthutsende conclusie dat Beersel slechts twee(!) fietspaden telt de naam waardig. Namelijk dit langs de Lotsesteenweg tot de Laarheidestraat en het andere langs de Elsemheidelaan, J.B.Woutersstraat en Grootbosstraat.
Kris reed alle fietspaden al af, straat per straat, en nam er ook foto’s van. Momenteel denkt hij er nog over na hoe dit aan het gemeentebestuur te bezorgen. Wellicht wordt er gewacht tot de eigenlijke werkgroep van Fietsersbond Beersel een feit wordt.
Beersel heeft ook nog geen echt mobiliteitsplan en mist hier door dan ook subsidies van hoger hand. Ook heeft Kris De Greef het er moeilijk mee dat Beersel meestal zijn fietspaden in klinkers legt en niet asfalt of cement, en zo meer in de zakken van de belasting betaler zit.
“Nochtans moet een fietspad hetzelfde comfort bieden dan de rijbaan waar de automobilisten het voor het zeggen hebben. Het fietspad moet niet alleen functioneel, maar ook uitnodigend zijn. Wij willen de gemeenten prikkelen om het fietsbeleid op een hoger niveau te tillen. “
Een volgende vergadering van Fietsersbond Beersel vindt plaats woensdag 23 februari om 20u in het Gildenhuis te Dworp. “Uiteraard zijn geïnteresseerden welkom. Wij gaan dan ook definitief van start met een groepje verantwoordelijken en zullen er voor zorgen meer gehoord te worden. “
Voor meer info kan men terecht bij Kris De Greef Vroenenbosstraat 40 1653 Dworp. Tel. 0486/63.61.47, fietsersbondbeersel@hotmail.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jan 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief