HALLE / BEERSEL / SINT-PIETERS-LEEUW / DROGENBOS - Strategisch project voor de Zennevallei op komst

C21

HALLE / BEERSEL / SINT-PIETERS-LEEUW / DROGENBOS - Strategisch project voor de Zennevallei op komst

Editiepajot_halle_zenne_foto_merckx
Foto © Felix Merckx

Een strategisch project Ruimtelijke ordening voor de Zennevallei werd door Vlaams minister Muyters goedgekeurd. Met dit plan is voor de komende drie jaar 300.000 euro vrijgemaakt om mensen aan het werkt te zetten om de Zennevallei te herwaarderen naar open ruimtes toe.

Het is een samenwerking tussen vier gemeenten: Halle, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en voor de eerste maal een faciliteitengemeente, namelijk Drogenbos.
Drogenbos gaat dus samenwerken met de Vlaamse Gemeenschap om de open ruimtes langs de Zennevallei tussen het Brussels gewest en het Waals Gewest op gebied van natuur en de landbouw te gaan versterken en recreatie te gaan ontwikkelen. Zo kan er bijvoorbeeld een Zennepad gemaakt worden tussen het kasteelpark van Lembeek tot in Drogenbos. Halle gaat aan dit project fel aan de kar trekken.
 
LEMBEEKBOS
Rond Lembeekbos is er een volledig project in ontwikkeling. Dit bos is momenteel in handen van de ULB (Franstalige universiteit). Het is één van de meest waardevolle ecologische gebieden in Vlaanderen. Vlaanderen wil samen met de afdeling bos en natuur inspanningen doen naar beheer. Vlaams minister voor milieu Schauvliege heeft hiervoor ingestemd om dit bos te gaan onteigenen zodat het in Vlaamse handen komt.
 
Vlaams parlementslid en schepen in Halle Mark Demesmaeker (N-VA): “Het is belangrijk strategisch gezien vanuit Vlaams oogpunt dit bos, dat gelegen is aan de taalgrens te onteigenen. In feite is dit het sluitstuk van de Groen gordel. Van uit Tervuren over het Zoniënwoud, Hallerbos, Zevenbronnen tot aan Lembeekbos krijgt men één grote groene aaneengesloten cirkel in Vlaamse handen”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jan 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief